Facebookon a brit titkosszolgálat új főnöke

A brit titkosszolgálat, az MI6 novemberben beiktatásra kerülő főnökéről, Sir John Sawers-ről derült ki túl sok információ a Facebook közösségi portálon feleségének köszönhetően.

Facebookon a brit titkosszolgálat új főnöke

A brit titkosszolgálat, az MI6 novemberben beiktatásra kerülő főnökéről, Sir John Sawers-ről derült ki túl sok információ a Facebook közösségi portálon feleségének "köszönhetően".

A British Secret Intelligence Service és a Facebook kapcsolatáról már írtunk, mely szerint a szervezet a közösségi oldalt is felhasználja újoncok toborzására, azonban most egy másik, a titkosszolgálat számára nem éppen kellemes hírről számolunk be. A DailyMail és több médium jelentése alapján a szervezet új főnökének, Sir John Sawers-nek a felesége, Lady Shelley Sawers több, meglehetősen kényes információt szivárogtatott ki az Internetre a Facebook portálon keresztül.

Többek között fény derült a londoni lakás, illetve a házaspár gyerekeinek pontos címére, ami érthető okokból meglehetősen kényes és védendő adat egy ilyen személy esetében. Ezen felül a profilból a feleség bejegyzéseinek illetve a feltöltött képeknek "köszönhetően" fontos részleteket tudhattunk meg többek között arról, hogy hol nyaral a házaspár, kik a barátaik és hol dolgoznak. Ráadásul semmiféle védelem nem került a oldalra, így gyakorlatilag bármelyik Facebook-felhasználó, aki tagja a nyílt London-hálózatnak, megtekinthette az profilt. A dolog úgy látszik annyira kitudódott, mielőtt a hivatal lépett volna valamit, hogy a hagyomány szerint "C" kódnevű titkosügynök még köszönőleveleket is kapott a felesége Facebook-oldalára, melyekben gratuláltak az új munkájához.

Miután a DailyMail kapcsolatba lépett a Brit Külügyi Irodával (British Foreign Office), minden egyes kényes információ, mely kompromittálná az illetőt nyom nélkül eltűnt a Facebook-ról.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward