Ezekre lesz szükség, ha G-Sync HDR monitort használnánk

Az Nvidia hivatalos listát adott ki, amelyen szerepel, mi mindent kell teljesítenie egy G-Sync HDR monitor fogadására készülő konfigurációnak.

Ezekre lesz szükség, ha G-Sync HDR monitort használnánk

A G-Sync HDR monitorokra elég sokat kellett várni, de a termékek végre már a célegyenesben vannak, szállításuk megindult, így hamarosan bárki megvásárolhatja őket, akinek van erre 2000 dollárja, ugyanis az Acer és az ASUS megoldásai ennyibe kerülnek a NewEgg árlistája szerint. A prémiumkategóriás termékeken kívül persze egyéb dolgokra is szükség lesz, ha a G-Sync HDR technológiában rejlő lehetőségeket maradéktalanul kamatoztatni szeretnénk.

Galéria megnyitásaElső körben kelleni fog egy PC, amiben legalább GeForce GTX 1050-es szintű videokártya dolgozik. A terméknél ellenőrizni kell, a rajta lévő firmware kompatibilis-e a G-Sync HDR monitorokkal, vagyis kínál-e DisplayPort 1.3-as és 1.4-es támogatást. Ezt az Nvidia korábban kiadott segédprogramjával ellenőrizhetjük, amiről már írtunk – 32-bites kiadását innen, 64-bites kiadását pedig innen lehet letölteni. A videokártya és a monitor között jó minőségű DisplayPort kábelt kell használni, hogy minden zökkenőmentesen működhessen.

Amennyiben videokártya fronton minden megfelelő, szükség lesz a Windows 10 legfrissebb kiadására, a nemrégiben megjelent Áprilisi Frissítésre, ami biztosítja a G-Sync HDR funkcióhoz a HDR támogatást. Szoftver terén ellenőrizni kell még, hogy a GeForce 397.64-es vagy ennél frissebb driver dolgozik-e a gépen, és ha nem, ajánlott frissíteni az elérhető legújabb kiadásra.

GeForce driver fronton egyébként éppen nemrégiben jelent meg a 398.11-es WHQL driver, ami G-Sync HDR optimalizációkkal érkezett, így ezt feltétlenül érdemes telepíteni, valamint a tegnap kiadott hotfixre is szükség lehet, ha a rendszer indulása után fekete képernyő fogad kedvenc Windows asztalunk helyett. A hotfix innen tölthető le.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward