Ezek most a leggyorsabb PCIe 4.0-s M.2-es SSD kártyák

A napokban már hírt adtunk egy új, költséghatékonynak ígérkező PCI Express 4.0 x4-es ADATA SSD sorozatról, most azonban egy felsőkategóriás SSD családot is bemutatott a gyártó.

Ezek most a leggyorsabb PCIe 4.0-s M.2-es SSD kártyák

Az ADATA a napokban mutatta be a GAMMIX S50 Lite SSD sorozatot, amelynek tagjai elsősorban a költséghatékony PCI Express 4.0-s SSD kártyákra vágyókat veszik célba, ugyanis csak minimálisan gyorsabbak, mint a PCI Express 3.0 x4-es megoldások.

Amennyiben ez a teljesítmény vérszegénynek tűnik és mindenképpen valami combosabbra vágyunk, érdemes egy pillantást vetni a frissen bejelentett GAMMIX S70-es családra, ahol már 7400 MB/s-os maximális folyamatos olvasási, illetve 6400 MB/s-os maximális folyamatos írási tempóra van kilátás. Az említett sebességeket jelenleg egyetlen egy konkurens sem tudja reprodukálni M.2-2280-as formátumban, ami elég komoly fegyvertény az ADATA számára.

Galéria megnyitása

A hivatalos weboldal szokás szerint most is eléggé szűkszavú, azaz sem a 3D NAND Flash memórialapkák pontos típusára, sem pedig az SSD vezérlő típusára nem tér ki, csak annyi biztos, hogy ebben a sorozatban egy 1 TB-os és egy 2 TB-os modell kap helyet, azt viszont már nem részletezik, hogy az 1 TB-os verzió is képes lesz-e a fentebb említett tempók elérésére.

További hiányosság, hogy az 5 év jótállással büszkélkedő SSD kártyáknál arra sem tértek ki, hogy a 4K-s véletlenszerű olvasási- és írási teljesítmény pontosan hogyan alakul, igaz, erre a mellékelt CrystalDiskMark teszt azért ad némi választ.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitásaMivel nagy teljesítményű SSD-ről van szó, itt már nem a GAMMAX S50 Lite-ról ismert kompakt hűtőlemez teljesít szolgálatot, hanem egy sokkal nagyobb, több helyet foglaló megoldás. Az alumínium hűtő lépcsőzetesen elrendezett bordákból áll, amelyek alatt üregek találhatóak, így a levegő át tudja járni a hűtőt, ami növeli a hűtőteljesítményt és csökkenti az SSD üzemi hőmérsékletét. Utóbbi területen akár 30%-kal is hatékonyabb lehet ez a megoldás az eddig látott normál hűtőknél, ami igen jól hangzik.

Az ADATA ígérete szerint az új SSD kártyák magas strapabírósággal, azaz magas TBW értékekkel rendelkeznek, ám konkrét számokról nem esett szó. Az NVMe 1.4-es protokollt használó SSD kártyák SLC és DRAM alapú gyorsítótárral egyaránt rendelkeznek, csak úgy, mind 256-bites AES adattitkosítással és LDPC technológiával is.

A GAMMIX S70-es SSD kártyák várhatóan rövidesen megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, várható listaáraikról azonban hírünk írásakor még nem áll rendelkezésre információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap