Ezek lennének a GeForce GTX 980 Ti végleges paraméterei?

Kiderült, milyen paraméterekkel rendelkezhet a rövidesen megjelenő Nvidia videokártya.

Ezek lennének a GeForce GTX 980 Ti végleges paraméterei?

Az elmúlt napok alkalmával kiderült, az Nvidia rövidesen egy újabb GM200 alapú videokártyát dobhat piacra, amely GeForce GTX 980 Ti jelöléssel érkezik, a jelenlegi termékpalettán pedig a GeForce GTX 980 és a GeForce GTX Titan X között foglalhat helyet. Eddig nem igazán derült ki, hogy a GM200-310 kódnévre keresztelt GPU pontosan miben különbözik majd a GeForce GTX Titan X fedélzetén lapuló GM200-400-as modelltől, de most szerencsére friss információk érkeztek, amelyek ugyan még mindig csak pletykának tekinthetőek, mégis segítenek tisztábban látni a témában.

GM200-310?

A rendelkezésre álló adatok alapján az Nvidia nem követi el ismét azt a baklövést, ami miatt korábban a GeForce GTX 780 Ti rajtja emlékezetessé vált, azaz a GeForce GTX 980 Ti nem lesz gyorsabb Titan sorozatú társánál. A GM200-310 kódnévre hallgató GPU a koreai HWBattle informátorai szerint 2816 CUDA maggal rendelkezhet, azaz a GeForce GTX Titan X-hez képest két darab SM tömb letiltásra kerül – 26-ból így csak 24 lesz aktív. Emiatt a textúrázók száma ugyancsak csökken, méghozzá 192-ről 176-ra. A memória-adatsín várhatóan 384-bites lesz.

A renderelő egységek számát a Maxwell architektúra köré épülő grafikus processzorok "rugalmassága" miatt nehéz megtippelni, hiszen a szakemberek különleges konfigurációt is alkalmazhatnak – gondoljunk csak a GeForce GTX 970-re, ami ugyanolyan széles memória-adatsínnel rendelkezik, mint a GeForce GTX 980, használható renderelőinek száma 64 helyett mégis csak 56.

GM200-310?

A GM200-310-es GPU mellé várhatóan 6 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória kapcsolódik, a videokártya TDP-je pedig 250 wattos értéket képviselhet, ami összességében nem egy váratlan adat. A korábbi pletykák alapján az is várható, hogy az Nvidia AIC partnerei már a rajt napjától kezdve kínálhatnak egyedi nyomtatott áramköri lapra és/vagy egyedi hűtésre támaszkodó példányokat.

A GeForce GTX 980 Ti a dolgok jelenlegi állása szerint júniusban jelenhet meg, a rajt helyszíne pedig a június másodikán induló Computex lehet, ha pontosak az informátorok értesülései. Rövidesen mindenre fény derül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward