Ezek a következő androidos BlackBerryk?

Kettő ismeretlen BlackBerry kiszivárgott képei bukkantak fel. Rome és Hamburg kódnevekre hallgatnak ezek.

Ezek a következő androidos BlackBerryk?

A BlackBerry évek óta csak a pofonokat kapja, de már-már csodálatra méltó, ahogy továbbra is állja a gyűrődést, és folyamatosan próbálkozik valamivel. A vállalatnak eddig az idei éve is sorozatos negatív hírekkel telik, de hamarosan két új okostelefon érkezik, és talán ezek némi változást hoznak.

Ahogy arról már korábban többször is szó esett, nem a Priv az egyetlen olyan mobil, amit az Androiddal szeretne harcba küldeni a BlackBerry. Most pedig már képünk is van arról, hogy milyen készülékekben reménykedhetünk. A fotókon szereplő okostelefonok állítólag a Rome és a Hamburg kódneveket viselik pillanatnyilag. Fontos azt kiemelni, hogy a korábbi pletykák olcsóbb konstrukciók érkezését jelezték előre, szóval ezúttal talán már nem a felsőkategóriába árazott gépekről beszélhetünk.

Először vegyük közelebbről szemügyre a Hamburgként felbukkant okostelefont. Ez a modell az előlapján egyetlen gombot sem rejt, szóval a kötelező androidos kezelőszervek csak a megjelenítőn fognak kirajzolódni, mikor éppen szükség van rájuk. Ez egy hagyományos formátumú, teljesen érintésvezérelt készülék lesz. A hangzása meglehetősen jónak ígérkezik, ugyanis a hangszórója az előlapra került. A BB tervezői már a Priv esetében is ilyen elrendezést használtak, szóval ez beválthatta a hozzá fűzött reményt.

A Hamburgnak néhány fizikai jellemzőjén túl semmilyen paraméterét nem tudjuk, szóval nagyon nehéz behatárolni, hogy hova érkezhet, és mire számíthatunk tőle. Egy másik pletyka szerint egyébként 400 dollár környékén verhet tábort, de csak az év második felében kell rá számítani. A ház az eddigi információink szerint fémből van, és az egyik kép tanúsága szerint 146 x 78 milliméteres a felülete, amiből arra a következtetésre juthatunk, hogy a megjelenítője 5,2-5,5 hüvely körül alakulhat. A közeli felvételen még egy érdekességre hívhatjuk fel olvasóink figyelmét: megváltozott a BlackBerry logó, illetve lényegében a betűtípus az, ami eltérést mutat a korábban használthoz képest.

A Rome esetében újra fontos szerepet kap a fizikai gombsor. Ez a modell a régi BlackBerryket idézi amellett, hogy a Priv dizájnjának szellemisége is megfigyelhető rajta. A kijelzője nem nagy, viszont a pereme ívelt, és ezzel együtt a szélső gombok is le lettek kerekítve – vélhetően ismét Super AMOLED kijelzőről lesz szó. A „klaviatúra” négysoros elrendezésű, és felette még ott van a három Android kezelőszerv is. Furcsamód az oldalán egyetlen gombot sem lehet látni. Sajnos egyébként itt is csak a külsőségekre hagyatkozhatunk, a specifikációról egyelőre semmilyen konkrét információnk nincs. Zárásul annyit megjegyezhetünk még, hogy ezen a készüléken is az új betűtípussal szedett BlackBerry embléma figyelhető már meg.

A BlackBerry már túl van egy rettentően gyenge negyedéven, némi létszám leépítésen, és csökkenteniük kellett a zászlóshajó szerepét betöltő BB Priv árát a kereslet élénkítése érdekében. Ilyen évkezdést követően valószínűleg örülnének már némi pozitív reményfoltnak, mi pedig megfizethető BlackBerry modelleket látnánk szívesen. Reméljük, hogy a Roma és a Hamburg érkezésével a gyártói és a felhasználói érdekek végre találkozni fognak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward