Ez most a legkisebb DLP LED alapú projektor?

A kompakt felépítésnek persze ára van, ugyanis a projektor tudása elég szerény, de akkumulátoros üzemidő és maximális képátló tekintetében így sem tűnik rossznak.

Ez most a legkisebb DLP LED alapú projektor?

A Magnasonic egy igazán apró, akkumulátorral is rendelkező projektort mutatott be, amely a LED Pocket Pico Projector nevet viseli. A gyártó egyenesen azt állítja: ma kategóriáján belül ez az elérhető legkisebb projektor, ami nem hangzik rosszul.

Persze, mivel kompakt, könnyedén hordozható, keveset fogyasztó megoldásról van szó, így a normál méretű projektorokéhoz képest sokkal szerényebb tudás zsúfolható bele a pici házba. A 99,06 x 76,2 x 12,7 milliméteres méretben érkező apróság mindössze 128 grammot nyom a mérlegen, fedélzetén pedig a Texas Instruments DLP technológiája teljesít szolgálatot, méghozzá RGB LED alapú fényforrás társaságában. A 20 000 üzemórás élettartamú „lámpával” felszerelt PP60-as projektor natív felbontása igen szerény, mindössze 640 x 360 pixeles, az általa kivetített kép pedig 10 és 60 hüvely közötti képátlóval rendelkezhet. A termék 1100:1 tipikus kontrasztarány mellett üzemel, maximális fényárama pedig 25 lumen, így leginkább sötétben érdemes használni. Az egyetlen 1 wattos beépített hangszóróval ellátott projektor 2100 mAh-ás Lítium-polimer akkumulátort kapott, ami egyetlen teljes töltéssel nagyjából kétórányi üzemidőt biztosít – ez egy film megnézésére többnyire elég. A fókuszt manuális módon, a lencsénél elhelyezett „fókuszkerék” segítségével állíthatjuk be. A rendszer 16:9-es képaránnyal dolgozik.

A projektor MHL képes HDMI videó bemenettel rendelkezik, így közvetlenül mobileszközről is képes fogadni a különböző tartalmakat, egészen 1080p-s felbontásig. Sajnos memóriakártya-olvasó nincs, illetve normál méretű USB port sem került a projektorra, így hordozható adattárolókról nem játszhatóak le közvetlenül a különböző tartalmak. Az akkumulátor micro USB csatlakozón keresztül tölthető, a fejhallgatót pedig 3,5 milliméteres jack audió port várja. A projektor oldalán bekapcsoló gombot és hangerőszabályzót egyaránt elhelyeztek.

Túrázás és prezentáció alkalmával egyaránt jól jöhet a PP60

Az egy év jótállással rendelkező LED Pocket Pico Projector (PP60) listaára 299,99 dollár, de a gyártótól most 169,99 dolláros áron lehet megvásárolni. A termék forgalmazása hamarosan megkezdődik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward