Ez gyors volt: Android 6.0-ra frissült az LG G4

Az LG jövőhéten kezdi terjeszteni a Marshmallow frissítést, ezzel a G4 az első okostelefon, ami nem a Google égisze alatt kap Android 6.0-t.

Ez gyors volt: Android 6.0-ra frissült az LG G4

A végleges testet öltött Android 6.0 szeptember végén került reflektorfénybe, és még két hete sincs, hogy a Nexus és az Android One okostelefonok megkapták a Marshmallow-t, de máris itt az első olyan kész frissítés, ami nem a Google nevéhez köthető. Az LG Mobile örömmel számolt be arról, hogy elkészült az új operációs rendszer G4-re szabott verziója.

A dél-koreai gyártó hivatalos közleményben adta hírül, hogy az LG G4 a világ első okostelefonja, ami megkapta az Android 6.0 kiadást. Ez persze csak akkor igaz, ha eltekintünk a referencia modellektől, illetve az Android One platformtól, amit október 8-án ért el a Marshmallow. A csúcsmodellel rendelkező felhasználók körében azok örülhetnek először, akik Lengyelországban élnek, ugyanis onnan indul ki a frissítés, és fokozatosan fog átterjedni a többi európai területre, illetve Ázsiába és az amerikai országokba, így például az Egyesült Államokba. Az LG G4-re készített Android 6.0 jövő héten indul útnak.

A legfrissebb Android operációs rendszer rengeteg olyan képesség birtokában van, amiket a felhasználói élmény és a biztonság javítása érdekében eszközölt a Google. A frissítést követően jelentősen nőhet az üzemidő – ennek mértéke nagyban függ a használati szokásoktól –, ami elsősorban a Doze funkciónak köszönhető, de a futási teljesítmény javítására szolgál az App Standby képesség is, ami a régen vagy keveset használt alkalmazásokat küldi pihenni. A hang és egyéb jelzések szabályozása is jobb lett a visszatérő ne zavarj módnak köszönhetően. És, ami még szintén nagyon fontos, hogy a készüléktulajdonosok minden eddiginél jobban kézben tarthatják majd azt, hogy az applikációk milyen adatokat érhetnek el a munkájuk során. Ez utóbbi annak köszönhető, hogy megjelent az engedélykezelő, amit rögtön a programok telepítésekor kezelésbe vehetnek a felhasználók. Sajnos az LG arra nem tért ki a sajtóközleményében, hogy általuk milyen újítások kerültek az Android 6.0-ba, már pedig biztosan akadnak hozzáadott extrák is. Az LG UX felhasználói felület az egyik legjobb megoldás jelenleg a piacon, és a vállalat biztosan tenni fog arról, hogy ez a jövőben se változzon meg.

Egyéb Android Marshmallow frissítéssel kapcsolatos részletekre most nem tért ki az LG, csak annyit árult el a vállalat, hogy az ütemterv, valamint az érintett modellek eltérőek lehetnek a különböző piacokon. Ez alapján akár még az is elképzelhető, hogy míg egyes országokban megkapja az Android 6.0-t mondjuk az LG G3 S, addig más területeken G3 Beat néven már nem, de remélhetőleg ilyen helyzetre nem kerül sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward