Extrém videokártyák a Galax standján

És rajtuk kívül felsőkategóriás memóriamodulokkal, valamint szupergyors SSD meghajtókkal, illetve SSD kártyákkal is találkozhatnak az érdeklődők.

Extrém videokártyák a Galax standján

A Galax érdekes standdal vágott neki az idei Computexnek, amelyen extrém videokártyák éppúgy lapulnak, mint felsőkategóriás DDR4-es memóriamodulok, illetve magas adatátviteli sebességeket kínáló SSD meghajtók. Lássuk is, milyen újdonságokat tartogat a gyártó!

Galax GeForce GTX 1080 Hall of Fame

A GeForce GTX 1080-as kínálatot erősítő, meglehetősen komoly tuninggal érkező, egyedi nyomtatott áramköri lapra támaszkodó Hall of Fame videokártya egy igazi bestia lesz. A GP104-es GPU-t, illetve a 8 GB-nyi GDDR5X típusú fedélzeti memóriát egy 12 fázisú VRM áramkör szolgálja ki, amely két darab nyolctűs PCIe tápcsatlakozón keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot.

A fehér nyomtatott áramköri lappal rendelkező videokártya egy ugyancsak fehér, három ventilátorral ellátott, három slotnyi helyet foglaló hűtőt kapott, ami tuning esetén sem mond csütörtököt. Apropó tuning: a hírek szerint 2 GHz körüli gyári GPU órajelre számíthatunk. Az alapból is figyelemfelkeltő dizájnnal rendelkező videokártya extraként RGB LED alapú világítást is kapott, amelynek fénye az adott számítógépház világításainak színárnyalatához igazítható. A terméken két BIOS lesz, ezek között kapcsolóval lehet váltani.

Ízelítő a Galax GeForce 1070-es kínálatából

Az Nvidia június 10-én indítja hódító útjukra a GeForce GTX 1070-es videokártyákat, legalábbis a Founders Edition modelleket, de könnyen lehet, hogy az egyedi felépítésű példányok is elrajtolnak majd, ahogy azt a GeForce GTX 1080 megjelenésekor is tapasztalhattuk.

A Galax már készül a GeForce GTX 1070 megjelenésére, méghozzá különleges videokártyákkal. Az egyik az EXOC modell lesz, amelynek ára közel lesz az Nvidia GeForce GTX 1070 Founders Edition modelljének 450 dolláros szintjéhez, cserébe viszont erősebb VRM áramkört, egyedi hűtést és gyárilag megemelt órajeleket kapunk. Ennél egy fokkal érdekesebb lesz a GeForce GTX 1070 Hall of Fame modell, amelynek egyelőre még csak a nyomtatott áramköri lapja készült el.

Ez a kiadás az 500 dollár feletti árkategóriában szállhat harcba, természetesen fehér nyomtatott áramköri lappal, fehér hűtéssel és extrém magas GPU órajelekkel. Utóbbiaknak köszönhetően a GeForce GTX 1070 Hall of Fame a referencia GeForce GTX 1080-as videokártyák teljesítményszintjét ostromolja majd, de sokkal figyelemfelkeltőbb dizájnt tudhat magáénak.

Felsőkategóriás DDR4-es memóriacsomagot is piacra dob a gyártó

Úgy látszik, a Galax is lát fantáziát a felsőkategóriás memóriamodulokban, ugyanis a vállalat épp egy ilyen szettet készített. A DDR4-4000 MHz-es effektív órajelen ketyegő Hall of Fame memóriamodulok a vállalat védjegyévé vált fehér nyomtatott áramköri lapra támaszkodnak, a memóriachipek fölé pedig szürkésfehér, króm mintákkal díszített hűtőbordák kerültek.

Az új memóriamodulok az említett DDR4-4000 MHz-es effektív órajelet 19-25-25-45-ös időzítés, illetve 1,4 voltos üzemi feszültség mellett érik el. Kapacitás tekintetében 4 GB-os és 8 GB-os példányok közül lehet választani, amelyek 8 GB-os és 16 GB-os kétcsatornás memóriacsomagok formájában lesznek elérhetőek. A hűtőbordák alatt fehér ledek is lapulnak, ezek pulzálva világítanak, így különleges megjelenést biztosítanak az adott rendszernek.

Jönnek a Gamer sorozatú DDR4-es memóriamodulok is

A többféle színben pompázó Gamer sorozatú memóriamodulok már nem lesznek annyira extrémek, mint a fentebb bemutatott DDR4-4000 MHz-es Hall of Fame csomag, cserébe viszont sokkal pénztárcakímélőbb árcédulát kaphatnak. A modulok alapját minden esetben fekete nyomtatott áramköri lap adja, a hűtőbordák is feketék, felső részükön azonban színes borítás is helyet kap. A NYÁK-on elhelyezett ledek fénye a felső borítás színével összhangban világítja meg a memóriafoglalatok környékét.

A memóriamodulok DDR4-2133 MHz-es, DDR4-2400 MHz-es, DDR4-2666 MHz-es, DDR4-2800 MHz-es és DDR4-3000 MHz-es változatban lesznek elérhetőek, kapacitásuk pedig 4, 8 vagy 16 GB lehet. Az újdonságok 8, 16 és 32 GB-os kétcsatornás készletek formájában válnak elérhetővé. Ami az időzítéseket és a feszültségeket illeti, arra kell készülni, hogy a DDDR4-2133, DDR4-2400 és DDR4-266 MHz-es modulok CL15-15-15-35-ös időzítés és 1,2 voltos üzemi feszültség mellett dolgoznak, míg a DDR4-2800 MHz-es példányoknál már CL16-16-16-36-os időzítést és 1,2 voltos üzemi feszültséget alkalmaznak. A DDR4-3000 MHz-es memóriamodulok ugyancsak CL16-16-16-36-os időzítést vetnek be, viszont 1,2 volt helyett már 1,35 voltot igényelnek a stabil működéshez.

Vagány és gyors SSD meghajtók is voltak a standon

A Galax a konzumer SSD meghajtók szegmensét is megcélozza a nem is oly távoli jövőben, ahol négyféle formátumban képviselteti magát. Lesznek 2,5 hüvelykes, 32 Gbps-os U.2-es csatolófelülettel ellátott meghajtói, valamit 32 Gbps-os M.2-es meghajtói is, de a sorból a PCIe 3.0 x4-es bővítőkártya formájában érkező, illetve a 2,5 hüvelykes SATA 6 Gbps-os példányok sem hiányoznak majd. A HoF sorozatú SSD meghajtók, illetve SSD kártyák egyedi vezérlőt használnak, dizájnjuk pedig figyelemfelkeltő lesz, ahogy az a fotókon is látszik.

A 2,5 hüvelykes U.2-es modellek 512 GB-os és 1 TB-os változatban készülnek, sebességeik pedig félelmetesen magasak lesznek. Ezek a termékek 2500 MB/s-os folyamatos olvasási-, illetve 1200 MB/s-os folyamatos írási tempó elérésére is képesek lesznek. 4K-s véletlenszerű olvasási feladatnál maximum 300 000, 4K-s véletlenszerű írási feladatnál pedig maximum 250 000 I/O műveletet tudnak majd végrehajtani egyetlen másodperc leforgása alatt.

Az M.2-es család ugyancsak érdekesnek ígérkezik, ugyanis a szokásos M.2-2280-as mellett picivel hosszabb, M.2-22110-es példányok is helyet kapnak a termékpalettán. Az M.2-2280-as példányok maximum 512 GB-os adattároló kapacitással rendelkeznek, folyamatos olvasási sebességük 2500 MB/s lesz, folyamatos írási tempójuk pedig az 1350 MB/s-os értéket is elérheti. Az M.2-22110-es formátum esetén már 1 TB-ig terjed az adattároló kapacitás, sebességek tekintetében azonban az U.2-es modelleknél taglalt értékekre kell felkészülni.

A PCI Express 3.0 x4-es bővítőkártya formájában érkező SSD meghajtóknál 1 TB-nál tetőzik az adattároló kapacitás, a teljesítmény pedig ugyanaz lesz, mint a 2,5 hüvelykes U.2-es meghajtóknál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward