Extrém tuningosoknak készült a GTX 980 Ti Kingpin Edition

Az EVGA újdonsága egyedi nyomtatott áramköri lapot használ, combos VRM áramkörrel dolgozik és rézből készített hűtést kapott.

Extrém tuningosoknak készült a GTX 980 Ti Kingpin Edition

A GeForce GTX 980 Ti kínálatot tegnap már csokorba szedtük, ám az összesítésből még hiányzott az EVGA GeForce GTX 980 Ti Classified Kingpin Edition, ami most, a Computexen mutatkozott be.

A híres extrém tuningos, Vince “K|NGP|N” Lucido nevét viselő újdonság nem hoz szégyent névadójára, ugyanis igényes felépítéssel, egyedi nyomtatott áramköri lappal és egyedi hűtéssel büszkélkedik. A nagyméretű nyomtatott áramköri lapon egy combos, 14+3 fázisú tápellátást biztosító VRM áramkör dolgozik, a rendszer pedig a PCI Express 3.0 x16-os slot mellett egy hattűs és két nyolctűs PCI Express tápkábelen keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot. A VRM akár 600 ampernyi áramerősséggel is ki tudja szolgálni a GPU-t, így megfelelő hűtés esetén nagyon komoly tuningra nyílhat lehetőség.

Az igényes elektronika fölé egy hasonlóan igényes videokártya hűtőt helyeztek. A kétslotos megoldás két darab 100 milliméteres ventilátort tartalmaz, amelyek alatt rézből készült lamellák, réz hőcsövek és réz talpazat húzódik. A GPU hőjét 8 milliméteres átmérőjű hőcsövek továbbítják a lamellákhoz, a ventilátorok pedig csak bizonyos hőmérséklet felett lépnek működésbe, így alacsonyabb terhelés alkalmával zajtalan a termék. A jobb hőelosztásról hátlapi hűtőlemez gondoskodik.

Az EVGA GeForce GTX 980 Ti Classified Kingpin Edition várható órajeleivel kapcsolatban egyelőre nincs információ, de könnyen lehet, hogy a termék még a Zotax GeForce GTX 980 Ti AMP! Extreme modelljén is túltesz majd, márpedig az nem lesz egy egyszerű feladat.

Árral és várható megjelenéssel kapcsolatban egyelőre nincs információ, de mivel kifejezetten világrekordok megdöntésére, tuningosoknak készült a termékről van szó, így a borsos árcédula borítékolható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward