Extrém mértékben tuningolt GTX 660 Ti a Zotac-tól

A Zotac a jól bevált GeForce GTX 680 Extreme Edition nyomtatott áramköri lapját hívja segítségül a feladat teljesítéséhez.

Extrém mértékben tuningolt GTX 660 Ti a Zotac-tól

A GeForce GTX 680 Extreme Edition nyomtatott áramköri lapja rendkívül jól sikerült, amit mi sem szemléltet jobban, mint az a tény, hogy a gyártó a GeForce GTX 670 Extreme Edition után a GeForce GTX 660 Ti Extreme Edition modell megalkotásához is ezt a NYÁK-ot alkalmazza. A jól bevált PCB használatának semmi akadálya, hiszen mindhárom említett videokártya alapjául egy-egy GK104-es GPU szolgál, amely modellenként eltérő tulajdonságokkal rendelkezik, hála a kisebb-nagyobb karcsúsításoknak.

Az egyedi nyomtatott áramköri lapra alapozó termék a combos VRM áramkör jóvoltából ezúttal is 8+3+1 fázisú, csúcskategóriás International Rectifier GaNpowIR driver-MOSFET-ekből álló tápellátással gazdálkodhat. A tápáramkör szerver osztályú tantálkondenzátorokat, valamint FPCAP típusú többfázisú kondenzátorokat is tartalmaz. Az említett komponensek vezérléséről egy CHiL CHL8318-as VRM vezérlőchip gondoskodik.

A GeForce GTX 660 Ti esetében a GeForce GTX 680-hoz viszonyított karcsúsítás már nem csak a CUDA magok számára, hanem a memória adatsín szélességére is rányomta a bélyegét. A GPU a GeForce GTX 670-hez hasonlóan csak 1344 CUDA maggal rendelkezik, a memória adatsín szélessége viszont 256 bitről 192-bitre csökkent. Az újdonság esetében a ZOTAC mérnökei komoly tuningot eszközöltek mind a GPU, mind pedig a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében. A GPU a referencia modelleknél 915 MHz-es alap- és 980 MHz-es boost órajelen ketyeg, a ZOTAC GeForce GTX 660 Ti Extreme Edition esetében azonban 1100 MHz-es alap- és 1202 MHz-es boost órajel áll rendelkezésre. A 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória a megszokott 6008 MHz-es effektív órajel helyett az újdonság esetében már nem kevesebb, mint 6600 MHz-es effektív órajelen ketyeg.

A komponensek hűtéséről egy kétslotos, rengeteg alumínium hűtőbordát tartalmazó videokártya hűtő gondoskodik. Az egység egy nagyméretű réz talpazattal rendelkezik, amelyből nem kevesebb, mint 5 darab hőcső indul ki. A hőcsövek egyenként 9 milliméteres átmérőjűek, azaz vastagabbak lettek, mint a két korábbi modell esetében alkalmazott hűtés hőcsövei. A hűtőbordák felett ezúttal is két darab, egyenként 92 milliméteres átmérőjű légkeverő teljesít szolgálatot, amelyek halkan, de hatékonyan hűtik az extrém mértékben tuningolt komponenseket.

A Zotac GeForce GTX 660 Ti Extreme Edition várható megjelenésével és várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem érkeztek információk. Sajnos nagy rá az esély, hogy ez az Extreme Edition modell is az ázsiai piac kiváltsága marad.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward