Extrém GeForce RTX 2080 Ti K|ngp|n módra

Az új videokártya kifejezetten extrém tuningra épült, így erős tápellátást kapott és mindent tartalmaz, amire csak szükségük lehet a tuningosoknak.

Extrém GeForce RTX 2080 Ti K|ngp|n módra

Kicsit sokáig tartott, de végre elkészült az EVGA különleges, K|ngp|n sorozatú GeForce RTX 2080 Ti  videokártyája, amelynek létrejöttében aktív szerepet vállalt két méltán híres extrém tuningos:  Vince „K|ngp|n” Lucido, valamint Ilya „TiN” Tsemenko. A végeredmény egy igen figyelemreméltó és drága videokártya lett, ami egészen biztosan nem jön majd zavarba, ha extrém tuning keretén belül kell bizonyítania, mire is képes.

A GeForce RTX 2080 Ti K|ngp|n alapját egy jó minőségű, 12 rétegből álló nyomtatott áramköri lapra épül, amelyre a TU102-es GPU és a GDDR6-os memórialapkák mellett egy 16+3 fázisú VRM áramkör is került. A tápáramkör tehát a GPU számára 16, a memóriachipek számára pedig 3 fázist nyújt, alapját két MP2888A típusú vezérlő, valamint MP86956-es típusú, 60 amperre hitelesített chipek adják, amelyek a MOSFET mellett egy vezérlő IC-t is tartalmaznak.

Galéria megnyitása

A TU102-es lapka szokás szerint most is 4352 CUDA maggal érkezik, amihez 11 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória kapcsolódik, természetesen 352-bites memória-adatsínen keresztül, 14 GHz-es effektív órajellel ketyegve. A GPU Boost átlag-órajel ezúttal 1770 MHz, ami a referencia 1545 MHz-es értékhez, valamint a Founders Edition modelleknél alkalmazott 1635 MHz-es órajelhez képest mindenképpen szép előre lépés. Persze a GPU igény szerint tovább is tuningolható, akár folyékony nitrogén segítségével is, a Samsung gyártmányú memóriachipek pedig szintén jó partnerek lehetnek a tuningban.

Galéria megnyitása

Az új videokártya gyárilag egy hibrid hűtést kapott, amelynél a GPU fölé egy kompakt folyadékhűtő szett került, a VRM hűtését pedig egy 100 milliméteres átmérőjű ventilátor végzi. A hűtés moduláris felépítésű, azaz a GPU-ra egyéb utángyártott hűtés is kerülhet, a VRM hűtője akkor is szolgálatban maradhat. Gyárilag egyébként egy Asetek Gen 6 típusú szivattyú, egy réz folyadékhűtő blokk, valamint egy 240 milliméteres hőleadó radiátor végzi a hűtést. Utóbbi két darab 120 milliméteres ventilátorral érkezik, amelyek mindketten PWM alapú fordulatszám-szabályozással dolgoznak, 69,5 CFM körüli maximális léghozammal.

Galéria megnyitása

A NYÁK az eredményes tuning elősegítésének érdekében összesen 12 darab ICX hőmérő szenzort kapott, amelyekkel az egész videokártya minden fontos komponensének hőmérsékletét szemmel tarthatjuk. A feszültségek gyors és kényelmes méréséhez kapunk Probe-IT érintkezősort, valamint EVBot tüskesort is. A gyári videokártya hűtőre extraként OLED panelt is szereltek, ami az összes fontos üzemi paraméter megjelenítésére képes, de akár egyedi üzenetekkel is el lehet árasztani. Ha pedig egy teljes értékű folyadékhűtő blokkal váltanánk ki a gyári hűtést, az opcionális OLED kerettel megtarthatjuk a kijelzőt is.

Galéria megnyitása

A videó kimenetek közé két Mini-DisplayPort csatlakozó, egy normál méretű DisplayPort, valamint egy HDMI 2.0-s port és egy USB-C formátumú VirtualLink port került. A tápellátásról összesen három darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül gondoskodhatunk, ami bőségesen elég lehet az esetek többségében.

A GeForce RTX 2080 Ti K|ngp|n rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ára viszont kicsit borsos lesz, ahogy az várható volt: 1900 dollárt kérnek el érte.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap