Extrém GeForce GTX 980 Ti az MSI-től, tuningosoknak

A GeForce GTX 980 Ti Lightning remek felszereltséggel, elegáns dizájnnal és rengeteg extrával kerül az üzletek polcaira – természetesen tuningolva.

Extrém GeForce GTX 980 Ti az MSI-től, tuningosoknak

Már egy ideje nem titok, hogy az MSI rövidesen egy újabb GeForce GTX 980 Ti alapú videokártyát dob piacra, ami egy igazi bestia lesz – de a Lightning név hallatán ezen aligha csodálkozhatunk.

A frissen kiszivárgott fotók és adatok alapján az MSI GeForce GTX 980 Ti Lightning nem lesz kispályás megoldás: combos hűtéssel érkezik, órajeleit gyárilag megemelik, plusz néhány extra tulajdonsággal is felvértezik a tuningosok nagy-nagy örömére.

A fekete-sárga dizájnnal rendelkező MSI GeForce GTX 980 Ti Lightning egy matt fekete, tíz rétegből álló nyomtatott áramköri lapra támaszkodik, amelyen a 6 GB-nyi GDDR5-ös VRAM és a GM200-as GPU mellett egy meglehetősen combos, 12+3 fázisú VRM áramkör is helyet kapott. A melegedő komponensek hűtéséről egy nagyméretű, egyedi tervezésű megoldás gondoskodik, ami nikkelezett réz talpon keresztül kapcsolódik a GPU-hoz.

A talpazatból összesen öt darab nikkelezett réz hőcső vezeti el a hőt az alumínium lamellákhoz – a fotók alapján három hőcső 10 milliméteres, kettő pedig 8 milliméteres átmérővel bír. A hűtőtömb felett összesen három darab ventilátor található, amelyek egyenként 100 milliméteres átmérővel rendelkeznek, üzemi fordulatszámuk pedig igény szerint egymástól függetlenül is szabályozható. A hűtés hatásfokát hátlapi hűtőlemez növeli, ami egyúttal az újdonság megjelenését is jelentősen feldobja.

A GM200-as GPU a rendelkezésre álló információk szerint gyárilag megemelt órajeleket alkalmaz, ugyanis 1203 MHz-es alap- és 1303 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelen üzemel. A tuningot ezúttal a 384-bites adatsín végén lógó VRAM sem úszta meg, hisz a GDDR5-ös memóriachipek effektív órajelét 7100 MHz-re tornázták fel. Ezek az értékek ugyan impozánsak, de láttunk már komolyabbat is.

Az új videokártya számos extra tulajdonsággal is büszkélkedik: tartalmaz dedikált feszültségmérő pontokat, ventilátorainak fordulatszáma egymástól függetlenül szabályozható, BIOS-ból pedig rögtön kettő is lesz a fedélzetén. Az MSI újdonsága a folyékony nitrogén alapú extrém tuningtól sem riad vissza, így könnyen lehet, hogy az elkövetkező hetek folyamán több rekordot is megdöntenek majd vele a mindenre elszánt tuningmesterek.

Az MSI GeForce GTX 980 Ti Lightning rövidesen hivatalosan is elrajtolhat – akkor majd kiderül, pontosan milyen listaárat kap.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward