Extrém GeForce GTX 960-as videokártya a Gigabyte-tól

Egyedi hűtéssel, RGB LED alapú világítással és némi gyári tuninggal próbál szerencsét a piacon a legújabb GeForce GTX 960-as videokártya.

Extrém GeForce GTX 960-as videokártya a Gigabyte-tól

A GeForce GTX 960-as videokártyák kínálata már eddig is bőséges volt, most azonban úgy gondolták a Gigabyte illetékesei, ideje tovább bővíteni a repertoárt. Az új, GeForce GTX 960 Xtreme Gaming jelöléssel ellátott modell meglehetősen jó felszereltséggel érkezett, természetesen némi tuning kíséretében.

A termék minőségi nyomtatott áramköri lapra támaszkodik, ami ellenáll a pornak, a folyadékoknak, valamint a leeső csavarok, a fémreszelék és a különböző rovarok sem tudnak rövidzárlatot okozni, ha kapcsolatba lépnek a PCB-vel. A videokártya korrózió-gátló bevonatot is kapott, ami a párával, a sóval és a korrózióval szemben egyaránt ellenáll. A minőségi komponensekből megépített VRM áramkör egy hattűs és egy nyolctűs PCIe tápcsatlakozón keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot, a tápcsatlakozók felett pedig egy-egy fehér LED világít, ami instabil tápellátás esetén villogni kezd, így hamar kiderül, ha gyengélkedik a tápegység.

Az új videokártya kétféle üzemmódot támogat: Gaming Mode esetén a GPU 1279 MHz-es alap- és 1342 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelet alkalmaz, míg az OC Mode aktiválásakor 1304 MHz-re ugrik a magórajel, a GPU Boost 2.0-s átlag-órajel értéke pedig 1367 MHz-en tetőzhet. A GPU-hoz 128-bites memória-adatsínen keresztül kapcsolódik a 4 GB-nyi GDDR5-ös VRAM, ami 7010 MHz-es effektív órajelen dolgozik.

A melegedő komponensek felett egy speciális WindForce 2X hűtő helyezkedik el, amelynek ventilátorai egymással ellentétes irányban forognak. A ventilátorok üzemállapotát ledes visszajelző rendszer jelzi, a légkeverők forgórésze köré pedig RGB LED alapú, 16,78 millió színárnyalat megjelenítésére képes világító rendszert telepítettek. Utóbbi világíthat folyamatosan ugyanazzal a színárnyalattal, de színváltós üzemmód, illetve pulzáló üzemmód is van.

A videó kimenetek között egy Dual-Link DVI-I, egy HDMI 2.0-s, valamint három darab DisplayPort 1.2-es csatlakozó sorakozik. A termék 262 milliméter hosszú, 127 milliméter széles és 40 milliméter magas.

Az újdonság rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre rejtély.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward