Extrém GeForce GTX 770 Zotac módra

Erős tápellátás, combos hűtés, félelmetesen magas órajelek és néhány extra szolgáltatás - ezek jellemzik a friss jövevényt.

Extrém GeForce GTX 770 Zotac módra

A Zotac egy prémiumkategóriás GeForce GTX 770-es videokártyát indított hódító útjára, ami a GeForce GTX 770 Extreme Edition nevet kapta.

Ez a modell combosabbra sikeredett, mint az AMP! változat, bár vérszegény megoldásnak azért azt sem neveznénk. Az Extreme Edition modell AMP! Edition típusú társához képest nem csak erősebb tápellátást, de jobb hűtést is kapott. A hűtő szerepét egy frissített Gamer Force sorozatú megoldás tölti be, a videokártya hátoldalán pedig hűtőlap is látható, ami az egyenletesebb hőelosztásért és a merevítésért felel.

Maga a GeForce GTX 770 Extreme Edition ugyanarra a nyomtatott áramköri lapra épül, mint elődje, így 8+3+1 fázisú tápellátással gazdálkodhat. A tápáramkör minőségi komponensekből áll, így International Rectifier PowIRstage driver-MOSFET-ek mellett tantál kondenzátorokat és úgynevezett proadlizereket is tartalmaz - utóbbiak nagykapacitású kondenzátorok, amelyek a tápellátás stabilitását próbálják garantálni. A tápellátás vezérléséről egy CHil CHL8318-as (8 fázisú) és egy CHiL 8214-03-as (4 fázisú) chip gondoskodik.

A GPU felülete egy rézből készült hűtőtalppal érintkezik, amelyben összesen 5 darab, egyenként 8 milliméteres átmérővel rendelkező hőcső végződik. A hőcsövek az alumíniumból készített lamellákhoz juttatják el a GPU által termelt hőt, a hűtőtömb felett pedig két darab, egyenként 92 milliméteres átmérőjű légkeverő teljesít szolgálatot, amelyek halkan, de hatékonyan végzik a rájuk bízott feladatot.

A komoly hűtéssel és tápellátással érkező GeForce GTX 770 Extreme Edition természetesen alapos tuningon is átesett. A GPU esetében 1150 MHz-es alap- és 1202 MHz-es boost órajellel gazdálkodhatunk, a memóriachipeket esetében pedig 7,2 GHz-es effektív órajel áll rendelkezésre - elég impresszív értékek. Ezek az órajelek persze kis szerencsével tovább is emelhetőek. Ebben segíthet az extrém tuningosokat megcélzó LN2 barát OTP mód, ami kiiktat néhány elektronikai korlátozást annak érdekében, hogy a folyékony nitrogén hűtötte GPU-ból az utolsó megahertzet is kifacsarhassuk.

Az OTP mód egy DIP kapcsolóval aktiválható. Az új videokártya persze OC+ modul támogatással is rendelkezik. Az OC+ modul egy USB 2.0-s felületen keresztül csatlakozó megoldás, amely gombjai segítségével az órajelek, a ventilátor-fordulatszám és a feszültségek gyors módosítására egyaránt lehetőséget ad. Az OC+ modul USB 2.0-s csatolófelülete mellett a dedikált feszültségmérő pontok is megtalálhatóak.

A Zotac extrém GeForce GTX 770-es videokártyája sajnos jó eséllyel csak Kínában, illetve Ázsiában lesz kapható, ahogy az lenni szokott.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward