Extrém, falra is szerelhető számítógépház a Thermaltake-től

A Core P5-ös modell igazán érdekesre sikeredett, és a jelek szerint nem is lesz olyan vészesen drága, mint azt első ránézésre gondolhatnánk.

Extrém, falra is szerelhető számítógépház a Thermaltake-től

A legújabb Thermaltake számítógépház a Core P5 nevet kapta, különlegessége pedig abban rejlik, hogy nyílt légtérrel rendelkezik, oldallapja pedig üvegből van, így alaposan megcsodálható a benne elhelyezett rendszer minden apró komponense. A termék nem csak az asztalon vagy a földön foglalhat helyet, hanem akár falra is szerelhetjük – könnyen készíthető belőle modern "műalkotás".

A szerelőablakkal és kábelmenedzsmentet segítő gumibetétes kivágásokkal egyaránt ellátott alaplaptálca szokatlan lehetőséget kínál: a bővítőkártyákat rögzítő keretet a szokásos pozíció helyett 90 fokkal elforgatva használhatjuk, így a videokártya hűtője az oldallappal párhuzamosan foglal helyet a rendszerben, ahogy a lenti fotón is látható. Az elforgatást riser kábel segíti, igény esetén pedig maga a számítógépház is elforgatható, azaz nem csak függőleges, de vízszintes pozícióban is helytáll.

Az adattárolókat összesen négy bővítőhely várja, amelyekben 2,5 hüvelykes vagy 3,5 hüvelykes meghajtók férnek el. Három bővítőhely az alaplaptálca hátulján található, a negyedik pedig közvetlenül az alaplap mellett, a "komponensek felőli oldalon" lapul. A házban maximum 180 milliméter magas processzorhűtő fér el, a folyadékhűtő rendszerek esetében azonban kompromisszumra van szükség: a ház kialakítása miatt a kompakt, készre szerelt szettek nem építhetőek be. Egyedileg összerakható, csomagban megvásárolható folyadékhűtő készleteket természetesen alkalmazhatunk, ezekhez ugyanis olyan hosszú csöveket vághatunk, amilyeneket a komponensek közötti távolság éppen igényel. Hőleadó radiátorból akár 480 milliméter hosszú példány is elfér a ház elején kialakított szellőzős bővítőhelyen. Az előlapi portok között ezúttal két USB 2.0-s és két USB 3.0-s port sorakozik, de természetesen a szokásos audió csatlakozók sem hiányoznak a kínálatból.

A Core P5-ös modell 333 milliméter széles, 608 milliméter mély és 570 milliméter magas, tömege pedig 12,2 kilogramm, természetesen hardver nélkül. Hardverrel megpakolva nem lesz könnyű az újdonság, így aki falra akarja szerelni, megfelelően erős rögzítésről kell gondoskodnia.

A Thermaltake illetékesei szeretnék, ha az új számítógépház tulajdonosai egyedileg alakítanák ki saját rendszerüket, és különböző módosításokkal vagy egyedi alkatrészekkel tennék még látványosabbá, még figyelemfelkeltőbbé. Ebben a gyártó természetesen segítséget is ad: elérhető lesz néhány ingyenes sablon, amelyekkel el lehet kezdeni az egyedi alkatrészek tervezését, majd a kész műveket aztán 3D nyomtatóval ki is nyomtathatják az önjelölt modderek.

A Core P5-ös számítógépház extravagáns dizájnja ellenére szerencsére nem lesz vészesen drága, 150 dollár körül lesz az ajánlott végfelhasználói ára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward