Extrém, 240 Hz-es gamer G-Sync monitor az ASUS-tól

Az új monitor a PG348Q dizájnját követi, de csak 24,5 hüvelykes képátlójú panelt használ, ami cserébe brutálisan gyors lesz.

Extrém, 240 Hz-es gamer G-Sync monitor az ASUS-tól

Az ASUS mérnökei éppen az utolsó simításokat végzik egy új, kifejezetten játékosoknak szánt monitoron, amely 240 Hz-es képfrissítési ráta mellett dolgozik, ezt a „sebességet” pedig natív módon, tuning nélkül éri el. A RoG (Republic of Gamers) sorozatot erősítő RoG Swift PG258Q modell nem csak műszaki paraméterek, hanem dizájn terén is erős ütőképes versenyző lehet a magas képfrissítési rátát nyújtó gamer monitorok szegmensében.

A 240 Hz-es natív képfrissítési ráta alapján sejthető, hogy a panel ezúttal nem IPS vagy VA, hanem TN+Film alapokon nyugszik, így betekintési szögei szűkebbek lesznek, és színhűsége sem feltétlenül lesz olyan jó, mint egy prémium panellel szerelt terméké. Ez persze a megcélzott szegmensben egyáltalán nem probléma, hiszen a 24,5 hüvelykes képátlójú Full HD kijelző cserébe igen-igen gyors lesz. Ez azt jelenti, hogy a G2G válaszidő mindössze 1 ezredmásodperc lesz, így ha az adott PC képes elegendő képkockát szállítani, akkor ez a monitor kiváló választás lehet akár eSportra is, hiszen szupergyors, folyékony képi megjelenítést kínálhat. Ráadásul a panelhez G-Sync támogatás is jár majd.

Az elegáns monitor háromlábú állványt kap, külcsín tekintetében pedig a PG348Q modell által kitaposott ösvényt követi, ami egy jól bevált recept. A mindössze 24,5 hüvelykes képátló jóvoltából könnyedén elcipelhető az újdonság akár egy Lan Partyra is, de több monitorból álló megjelenítő rendszer is építhető belőle. A többmonitoros rendszer építését segíti az is, hogy a monitor vékony kávával érkezik, állványa pedig remek testreszabhatóságot kínál, ugyanis a lehetőséget ad a kijelző döntésére, pivot/portré módba történő elforgatására és magasságának állítására is. A szükséges beállításokat mini joystick segítségével lehet elérni, illetve módosítani, és a jelek szerint a talp ledes világítást is kap, amihez alighanem különböző effektek is tartoznak majd.

Az ASUS újdonsága 2017 elején jelenhet meg, azaz a CES 2017 alkalmával már többet is elárulhat róla a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward