Extravagáns PC ház: itt a Thermaltake Level 10 GT

Extravagáns PC ház: itt a Thermaltake Level 10 GT

Január elején, az idei CES alkalmával már láthattuk a Thermaltake Level 10 GT névre keresztelt számítógépházát, amely az eredeti Level 10-hez hasonlóan extravagáns kinézettel érkezik, ára viszont jóval kedvezőbben alakul majd, mint a Level 10-es PC házé, amely túlzás nélkül nevezhető méregdrágának.

A Thermaltake ma végre hódító útjára indította a Level 10 GT-t, amely hamarosan elérhető lesz az üzletek polcain. A figyelemfelkeltő dizájnnal rendelkező újdonság rengeteg ínyencséget kínál a felhasználók számára, de hogy pontosan miket, azt most szépen sorra is vesszük. A Level 10 GT valamivel „egyszerűbb” dizájnnal érkezik, mint az eredeti Level 10-es, de még így is kitűnik a számítógépházak szürke kínálatából. A toronyház (full tower) 548 x 282 x 590 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig nem kevesebb, mint 12,7 Kg. A termék acélvázra épül és kívül-belül feketében pompázik, bővítőhelyek tekintetében pedig jól el van eresztve. A termék 5,25 hüvelykes bővítőhelyekből négy darabot tartalmaz, és még egy külső 3,5 hüvelykes bővítőhelyet is kínál. A ház belsejében 5 darab 3,5 hüvelykes vagy 2,5 hüvelykes adattároló elhelyezésére van lehetőség. Ezek a bővítőhelyek Hot-swap támogatással érkeznek, azaz – amennyiben az adott operációs rendszer és az adott alaplap ezt lehetővé teszi – akár a rendszer működése közben is cserélhetünk merevlemezt vagy SSD meghajtót, ha szükséges. Az adattárolók fiókos rendszerben foglalnak helyet, így cseréjük rendkívül gyors és egyszerű.

A ház normál formátumú (PS2 ATX) tápegységeket fogad, PCI bővítőhelyből pedig nem kevesebbet, mint nyolcat kínál. Természetesen akkor sincs gond, ha az átlagosnál hosszabb videokártyákat szeretnénk a rendszerbe pakolni, ugyanis 37 centiméternyi hely áll a legmodernebb videokártyák rendelkezésére. Processzorhűtőből maximum 190 mm magas modell beszerelésére van mód és természetesen az alaplapi tálcán elhelyezkedő szerelőablak is a kínálat részét képezi, hogy egy-egy processzor- vagy processzorhűtő csere alkalmával ne kelljen kiszerelni az alaplapot. A ház hátulján a folyadékhűtő rendszerekhez tartozó csövek kivezetését segítő furatokat is találunk, szám szerint kettőt.

Az újdonság előlapi portjai között két USB 3.0-s, négy USB 2.0-s, egy eSATA és a szokásos audió csatlakozókat találjuk. Az előlapi csatlakozók mellett egy kapcsolót is elhelyeztek a gyártó mérnökei, amellyel a házban elhelyezett ledes ventilátorok színét lehet egyszerűen és gyorsan megváltoztatni (piros, kék, zöld vagy vegyes színösszeállítás), sőt, egy ventilátor fordulatszám-szabályzó is helyet kapott a rendszerben. Ha már a ventilátoroknál tartunk, akkor érdemes pár szót ejteni az új ház szellőzéséről is.

 

[bold]A légkeverőkről az alábbi felsorolás ad képet:

[/bold]

[list type="unordered"]

[*]Elől: 200 mm-es Colorshift ventilátor (600-800RPM, 13-15 dB(A)),

[*]Hátul: 140 mm-es Turbo fan (1000 RPM, 16 dB(A)),

[*]A ház tetején: 200 mm-es Colorshift ventilátor (600-800 RPM, 13-15 dB(A)),

[*]Oldalt: 200 mm-es Colorsfhit ventilátor (600-800 RPM, 13-15 dB(A)),

[*]A ház alján: 120 mm-es ventilátor (opcionális).

[/list]

A micro-ATX, ATX és Extended ATX formátumú alaplapok fogadására felkészített Level 10 GT – amely egyébként ideális választás lehet, ha több videokártyából álló rendszert kívánunk építeni – már elérhető kereskedelmi forgalomban. Az újdonságért 269 dollárnak megfelelő összeget kell letenni az asztalra.

Az újdonsággal kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward