Extra olcsó táblagép tűnt fel az Acer kínálatában

Az Acer Tab 7 mindössze 100 dollárba fog kerülni, és így sem kell rengeteg kompromisszumot lenyelnie a vásárlóknak.

Extra olcsó táblagép tűnt fel az Acer kínálatában

Az Acer a Consumer Electrics Show alkalmával már bemutatott egy költséghatékony táblapárost, de a most leleplezett eszköz még ezekre is rá fog licitálni. A Tab 7 a legkevésbé sem meglepő módon a vállalat hazájában, Kínában kezdi majd meg a karrierjét, ahonnan remélhetőleg idővel más régiókba is el fog jutni.

Az Acer az Android indulásakor a tableteket tekintve nagyon jó pozícióban volt, de idővel a vásárlók érdeklődése csökkent a termékeik iránt. Akkor még éppen annyiba kerültek, mint az iPad, vagy bármelyik más gyártótól származó alternatíva. A vállalat felismerte, hogy a korábbi út már nem járható, és 2012 végén meghozták az új stratégiai döntést: jöhettek az olcsó készülékek. Az alacsony áron kínált táblákkal 2013-ben ismételten szép eladási számokat sikerült produkálni, így ezen az egyszerű recepten úgy tűnik, hogy 2014-ben sem fognak változtatni. Az Acer Iconia B1-720 és az Iconia A1-830 után most felbukkant az egyszerűen Acer Tab 7 névvel illetett masina, mely minden eddiginél alacsonyabb áron lesz megvásárolható. A készülékért mindössze 600 jent kell kifizetni, ami átszámítva nagyjából 100 dollárnak felel meg. De mit kapunk ezért a rendkívül alacsony összegért cserébe?

Nos, a Tab 7 ugyan nem nyújt szemkápráztató specifikációt, de alapjaiban véve egy jól használható táblagép képében tetszeleg. A külső jegyeit szemrevételezve megállapítható, hogy letisztult, egyszerű dizájnnal van dolgunk; ugyanakkor azért az erősen textúrázott hátlap és az aranyozott hangszórórács mégis némi jellegzetességgel ruházza fel. A 7 hüvelykes megjelenítő 1024 x 600 képpontos felbontást kapott, és vélhetően TN+Film alapokra fog építeni, így a panel betekintési szögei szűkösebbek lehetnek. A készüléken az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer lesz már jelen, ami némi pluszt is tartalmazni fog a szoftveres oldalt tekintve. A Tab 7 fedélzetén két kamera tűnik fel: előre egy 1.9, hátra meg egy 3 megapixeles figyel. Fotózni tehát csak korlátozottan alkalmas, de a videócsevegéseinket 720p HD-ben folytathatjuk le vele, ami dicséretes ilyen áron.

A készülék belsejében egy ismeretlen lapkakészlet teljesít szolgálatot, ami két Cortex-A9 magra alapoz, melyek 1,5 GHz-es órajelen üzemelnek. A rendszermemória 1 GB-os méretet öltött, a háttértár pedig 8 GB lesz alapból. Amennyiben ezt kevésnek találja a jövendőbeli tulajdonos, akkor sincs gond, mert rendelkezik microSD kártya hellyel is a masina (max. 32 GB-os kártya a támogatott). A kapcsolati képességeit tekintve mindössze egy 802.11 b/g/n szabványnak megfelelő Wi-Fi-t találunk benne. A kereten van egy micro-USB port, ami USB-OTG támogatással rendelkezik, valamint egy micro-HDMI is. A tartalmainkat így nagyban is élvezhetjük egy projektor vagy egy HDTV "előadásában". A 191 x 112 x 9,9 milliméteres térfogatú eszköz keretei közé egy 3000 mAh-s telepet is beépítettek, ezzel pedig elérkeztünk a konstrukció leginkább sarkalatos pontjára. A szűkös akkumulátor egyetlen feltöltést követően csak 5 órányi aktív használatot tesz lehetővé. A 289 grammos tablet összességben igen jó vételnek ígérkezik, ha a kisebb hiányosságain túl tudunk lépni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward