Extra képességeket kapnak a régebbi Nokiák

A Nokia a Windows Phone 8-as mobiljainak kamerához köthető újdonságait tette elérhetővé a WP 7.8-at futtató Lumia modellek számára is. 

Extra képességeket kapnak a régebbi Nokiák

A Nokia két külön alkalmazást is közzétett az első generációs Lumiák számára, amelyek a fotózási képességek listáját fogják szélesebbre varázsolni. A duó egyik tagja a Camera Extras a másik pedig a Cinemagraph nevet fogja viselni és a Lumia 510, 610, 710, 800 és a 900 modellekre lesz feltelepíthető a Windows Phone Store-ból.

Mind a kettő olyan applikáció, ami korábban csak a Windows Phone 8 mellett volt használható, így a tulajdonosokat örömmel töltheti el, hogy a Nokia továbbra sem felejtette el őket. A Camera Extras több új fényképezési módot foglal magába. A Smart Shot esetében négy teljes felbontású kép készül, és ezek közül választhatjuk ki a legjobban sikerültet, majd erről az Erase funkcióval eltüntethetjük a nemkívánatos objektumokat. Az Action Shot megnövelt zársebességet kínál, így a gyorsan mozgó témákat is elmosódástól, bemozdulástól mentesen kaphatjuk lencsevégre. A frissített panoráma és az önmagunk fotózására szolgáló funkciók pedig már nem igényelnek különösebb bemutatást.

Nem úgy, mint a Cinemagraph. Ez a technika ugyan már közel sem új, de a köztudatba csak a legújabb okostelefonokkal kezd bekerülni. Ez úgy készülhet, hogy egy kicsi videót készítünk egy rövid, de dinamikus jelenetről, majd a felvétel egy részét kiválasztjuk, ami animálódni fog, míg a többi terület fix képként viselkedik. Ezt követően egy .GIF kiterjesztésű képként kerül mentésre a Cinemagraph, aminek a lényege, hogy fotórealisztikusan ad vissza egy dinamikus cselekményt kis méretben. Az elkészült képeket megoszthatjuk több módon, Bluetooth használatával, vagy valamilyen közösségi portálon is.

Akcióban a Cinemagraph.

Az alkalmazások kettősét máris telepíthetik a fenti készülékek tulajdonosai a piactérről egyszerűen. Ha esetleg valakinek nem sikerülne a művelet, a demonstrációs videó végén némi segítséget nyújtanak ebben a finnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward