Extra alacsony áron kezd a Redmi Note

A Xiaomi újdonsága a Redmi (Hongmi) nyomdokaiba lépve, az egész piac egyik legjobb vételének ígérkezik.

Extra alacsony áron kezd a Redmi Note

A Xiaomi már korábban beharangozta a legújabb okostelefonjának a rajtját, és tartották is az időpontot, így most bemutatkozott a Redmi Note. Ha néhány olvasónknak ilyen néven esetleg nem lenne ismerős a költséghatékony konstrukció, az sem meglepő, ugyanis ez is két néven kerül majd kereskedelmi forgalomba, akárcsak az elődje. A távol-keleten Hongmi 2-ként fog felbukkanni az újdonság.

A feltörekvő kínai gyártó sok érdekes okostelefonnal állt már elő, ráadásul tették ezt több árkategóriában, ami kiváltképp figyelemre méltó. Ez a mostani készülék az alsókategóriát erősíti az árképzését tekintve, de egyébként az erős középmezőnybe illene a tudását figyelembe véve. Általában az árazást a végére hagyjuk egy-egy készülék szemrevételezésekor, de itt most érdemes mindenekelőtt azzal kezdeni, hogy mennyi is az annyi. Nos, a Redmi Note ára alapesetben mindössze 130 dollár lesz, ám készül belőle egy kicsit „vadabb” kivitel is, amiért már valamivel többet, 160 dollárt kérnek majd el. Az olcsóbb kivitel esetében is a nyolcmagos MediaTek MT6592M van már jelen, ami 1,4 GHz-es órajelen dolgozó Cortex-A7 egységekkel szolgál, ám a drágábbnál már elmarad az M az MT6592 nevéből, ezzel párhuzamosan pedig a működési frekvencia 1,7 GHz-re emelkedik. Emellett az is különbséget jelent, hogy az alacsonyabb árért még mindössze 1 GB-nyi rendszermemóriát kapnak a vásárlók, míg a 30 dolláros felár kifizetését követően már 2 GB-tal lehet számolni, ami szinte már mindenre elegendő a Google operációs rendszere mellett.

A telefon nevében a Note szócskára a megjelenítő mérete nyújt magyarázatot, ugyanis az előlap javát egy nagy, 5,5 hüvelykes panel tölti ki. Az OGS és IPS technológiák alkalmazásával létrehozott megoldás rendkívül széles betekintési szögekkel (178 fok) és 1280 x 720 képpontos felbontással szolgál. Az új Redmi főkamerája 28 mm-es látószögű, F/2.0-s apertúrájú objektívet kapott, és 13 megapixeles fotók készítésére lesz alkalmas. A hátlapra egy LED villanó is került, mely a kamera munkáját hivatott segíti. Az elkészült fotók, vagy adott esetben Full HD videók, mentése a mindössze 8 GB-os háttértárra történik majd. Ez kicsit szűkösnek tűnhet, és bizony az is, ám microSD segítségével pillanatok alatt a többszörösére növelhető a tárhely kapacitása. Amennyiben pedig videócsevegéseket szeretne vele bonyolítani a jövendőbeli gazdája, akkor egy 5 MPixeles egység szolgálataira lehet számítani, ami HD minőségű kép továbbítására van kiképezve – persze erre csak akkor képes, ha megfelelő sávszélesség áll rendelkezésére.

Operációs rendszer tekintetében itt – mivel mégiscsak egy Xiaomiról van szó – a rettentően összeszedett és végletekig optimalizált MIUI lesz jelen, abból is az ötös verziójú, amelyet az Android 4.2 alapjaira építettek fel. Sajnos ez egy kicsit koros már az alapokat tekintve, de egyébként itt tényleg annyi minden van utólag hozzáadva, ami jobbá teszi az egészet, hogy összességében talán nem jelent akkora gondot a frissebb Android hiánya. A Redmi Note dupla SIM kártya befogadására alkalmas, amiért jár a piros pont a tervezőknek. A kapcsolati képességei között van HSDPA modem – ami az elsődleges SIM-et használja –, 802.11 b/g/n Wi-Fi, FM rádió, GPS vevő és persze Bluetooth modul is. Az eszközt egy meglehetősen nagy, 3200 mAh-s kapacitású akkumulátor kegyeire bízták. Igaz, hogy méretes ugyan a megjelenítő, de a hardver többi része viszonylag takarékos, éppen ezért az üzemidőre vélhetően nem lehet majd panasz; átlagon felül teljesíthet a szerkezet.

A Xiaomi Redmi Note több árnyalatban is megvásárolható lesz, ráadásul készül mellé védőtok olyan is, amivel még színesebb egyéniséggé varázsolható a konstrukció (ebből is öt különböző árnyalat jön). A forgalmazását Kínában fogják megkezdeni, és már csak néhány napot várat magára, ugyanis március 26-án kerül a boltok polcaira. Az első szállítmány minden bizonnyal néhány perc alatt új gazdára fog találni, ahogy az a korábbi modell esetében is történt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward