EVGA GeForce GTX 680 Mac Edition

A Sapphire után most az EVGA is új videokártyával kedveskedik a maceseknek, méghozzá nem is akármilyennel.

EVGA GeForce GTX 680 Mac Edition

Az EVGA GeForce GTX 680 Mac Edition módosított BIOS-ának köszönhetően tökéletesen kompatibilis az Apple Mac OS X operációs rendszerével, így zökkenőmentesen használható az Apple asztali munkaállomásaiban, amelyek manapság már egyre elavultabbaknak, egyre korosabbaknak minősülnek. Az új videokártya új színt vihet az almás munkagépek életébe, ugyanis jelentősen komolyabb 3D-s teljesítményt kínál, mint a gyári, Radeon HD 5000-es sorozatú videokártyák (persze az új Mac Pro munkaállomások is érkezőben vannak, de ez már egy másik történet).

Az EVGA speciális GeForce GTX 680-as videokártyája Mac OS X alatt OpenGL 3.2-es, míg Windows alatt OpenGL 4.3-as támogatást kínál. Az újdonság Boot Camp támogatást is biztosít, így az Apple munkaállomásai az új videokártya használata mellett is futtathatnak Windows operációs rendszert kedvenc erőművükön. Emellett persze OpenCL támogatás is rendelkezésre áll, megjelenítőkből pedig egyszerre akár négyet is kezelhet az újdonság.

A maces GeForce GTX 680 a speciális BIOS-tól eltekintve semmi extrát nem kínál, ugyanis referencia hűtéssel, referencia felépítéssel és referencia órajelekkel érkezik. A rajta található GK104-es GPU ezúttal is 1536 CUDA magot kínál, a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához pedig 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik. A GPU 1006 MHz-es alap- és 1058 MHz-es GPU Boost órajelen ketyeg, míg a memóriachipek esetében 6008 MHz-es effektív órajel áll rendelkezésre.

A videó kimenetek között két dual-link DVI csatlakozó, egy DisplayPort és egy HDMI port található. Az újdonság stabil működéséhez most is két darab hattűs PCI Express tápkábel alkalmazására van szükség.

A tetszetős hűtőborítással ellátott EVGA GeForce GTX 680 Mac Edition hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A termék az EVGA webshopjában már feltűnt, ahol 599,99 dollárt kérnek el érte.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward