EVGA GeForce GTX 680 FTW, 2 vagy 4 GB VRAM-mal

Az EVGA FTW sorozatú GeForce GTX 680-asokkal bővítette kínálatát.

EVGA GeForce GTX 680 FTW, 2 vagy 4 GB VRAM-mal

A két friss videokártya egyformán az EVGA Signature névre keresztelt PCB dizájnját használja, valamint mindketten gyárilag megemelt órajelekkel érkeznek. A 2 GB-os változat esetében extra, hogy a memóriachipek órajelét is megemelték a vállalat mérnökei – a piacon lévő, gyárilag tuningolt megoldások közül ugyanez bizony csak kevés modell esetében mondható el.

A GeForce GTX 680 FTW 2 GB-os változatánál a 28 nm-es csíkszélességgel készülő GK104-es GPU 1110 MHz-es alap órajelen ketyeg, a boost órajel értéke pedig 1176 MHz. A 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória a referenciának minősülő 6008 MHz-es effektív érték helyett immár 6,2 GHz-es effektív órajelen üzemel.

A 4 GB-os modell esetében a vállalat a GPU-nál ugyanazokat az órajeleket alkalmazta – 1110 MHz-es alap- és 1176 MHz-es boost órajel –, viszont a 4 GB-nyi GDDR5-ös VRAM a referenciának megfelelően 6008 MHz-es effektív órajelen jár. A 4 GB-os példánynál a videokártya hátoldalán egy hűtőlapot is találunk.

Az új videokártyák egy hattűs és egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó alkalmazását követelik meg, videó kimeneteik között pedig ezúttal is két dual-link DVI, egy 1.2-es Displayport és egy 1.4-es HDMI csatlakozó lapul.

A 2 GB-nyi memóriával ellátott EVGA GeForce GTX 680 FTW modell 569,99 dollárba kerül, míg a 4 GB-os modellért  - amely hátlapi hűtőlemezt is tartalmaz, de GDDR5-ös memóriachipjei csak 6008 MHz-es effektív órajelen ketyegnek – 629,99 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward