Év végére sem szépült sokat az econet eredménye

Év végére sem szépült sokat az econet eredménye

Bár a negyedik negyedévre sokat javult az econet teljesítménye, de még ekkor sem sikerült nyereséget termelnie a társaságnak - derül ki a cég gyorsjelentéséből. A reklámpiac válsága következtében a társaság árbevétele több mint harmadával, 3,1 milliárdról 2 milliárd forintra csökkent 2008-hoz képest, s bár a szezonálisan erős negyedik negyedévben az előző három hónap bevételeinek duplája folyt be a céghez, még ez is jelentősen elmarad a 2008-as adatoktól.

Ilyen alacsony bevétel mellett - hiába a negyedévenként 150 milliós megtakarítást eredményező költségcsökkentő program - nem sikerült nyereségesen működnie a társaságnak. Az econet az utolsó három hónap során üzemi szinten 61 milliós veszteséget termelt, az EBITDA-eredmény pedig mínusz 34 millió forint lett. Igaz, ha ezekből a számokból levonjuk a NeoFM országos rádióadó beindításához kapcsolódó egyszeri, 75-85 millió forintos költséget, úgy már szerény nyereség mutatható ki.

Éves szinten az adózott veszteség - annak ellenére, hogy a saját részvényeken és az Externet eladásán jelentős nyereséget könyvelhetett el a cég - 445 millió forint lett, amelynek legnagyobb része, 371 millió forint az első negyedévben képződött.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward