Év végén jönnek a Mobility Radeon HD 7000-esek

Az AMD-nél az elmúlt hetek folyamán minden az asztali Radeon HD 6000-es sorozatú videokártyák körül forgott, de a gyártónak emellett arra is maradt egy kis ideje, hogy elszórjon néhány információmorzsát azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatunk a Radeon HD 7000-es sorozatú mobil videó vezérlők esetében, amelyek a jelenlegi tervek szerint 2011 negyedik negyedévében kerülnek forgalomba.

Év végén jönnek a Mobility Radeon HD 7000-esek

Az AMD-nél az elmúlt hetek folyamán minden az asztali Radeon HD 6000-es sorozatú videokártyák körül forgott, de a gyártónak emellett arra is maradt egy kis ideje, hogy elszórjon néhány információmorzsát azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatunk a Radeon HD 7000-es sorozatú mobil videó vezérlők esetében, amelyek a jelenlegi tervek szerint 2011 negyedik negyedévében kerülnek forgalomba (de még nem minden teljesítménykategóriában).

A Mobility Radeon HD 7000-es sorozatú videokártyák MXM 3.0-s formátummal rendelkeznek majd és GPU-ik 28 nm-es gyártástechnológiával fognak készülni. A gyártó a termékcsalád segítségével a mobil videó vezérlők teljes piacát le kívánja fedni a belépőszintű megoldásoktól egészen a felsőkategóriás termékekig. Az abszolút belépőszinten a Fusion alapú APU egységek lesznek jelen, felettük pedig a Mobility Radeon HD 7000-es sorozatú mobil videó vezérlők próbálják majd felvenni a harcot a konkurencia megoldásaival szemben.

A csúcskategóriás megoldások Wimbledon kódnévvel ellátott GPU-t tartalmaznak. Ezek a termékek 256-bites GDDR5-ös memória interfésszel érkeznek majd és modelltől függően 2 GB-nyi vagy 4 GB-nyi fedélzeti memóriával rendelkeznek. A DirectX 11-es támogatással, és 65W-os TDP-vel érkező újdonságok átlagosan 25%-kal gyorsabbak lesznek, mint a Blackcomb kódnévvel ellátott Mobility Radeon HD 6000-es sorozatú csúcskártyák. A Wimbledon alapú egységek 2012 második negyedévében jelennek meg a piacon.

A képzeletbeli ranglétrán a Wimbledon egységek alatt a Heathrow GPU-val ellátott mobil videó vezérlők helyezkednek majd el. Ezeknél a termékeknél már modelltől függően 128-bites vagy 192-bites GDDR5-ös memória interfészt fognak alkalmazni, a fedélzeti memória mennyisége pedig 1 GB és 3 GB között fog elhelyezkedni. A 45W-os TDP-vel rendelkező újdonságok elődeiknél, azaz a Chelsea kódnévvel ellátott Mobility Radeon HD 6000-es sorozatú mobil videó vezérlőknél nagyjából 30%-kal lesznek gyorsabbak. Ez utóbbi újdonságok már az idei év negyedik negyedévében debütálhatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward