Év végén jön a keret nélküli notebook kijelző

Már csak hónapok kérdése, hogy az LCD TV-k után a notebookok is megkapják a szupervékony kávákat.

Év végén jön a keret nélküli notebook kijelző

Tajvani források megerősítették, hogy néhány ázsiai dizájner csapat együttműködést kezdeményez több laptop kijelzőket gyártó céggel. A céljuk az, hogy a mostani paneleket körülvevő vaskos kávát egy szupervékony változat váltsa le a közeljövőben.

Az elgondolás nem újkeletű, hiszen az LCD TV-k piacán már a Samsung és az LG is jelen van ún. keret nélküli kijelzőkkel. A notebookoknál ez a megoldás viszont lehetővé tenné, hogy azonos méretű burkolat mellett nagyobb kijelzőt lehessen felhasználni. Gondoljunk csak bele, milyen kényelmes lenne, ha a mostani 13,3”-os gépek mérete megmaradna, viszont kinyitás után egy 14,1”-os panellel néznénk farkasszemet.

Elsőként a Foxconn csoportot hozták hírbe a Chi Mei Optoelectronics, az Innolux Display és a TPO Displays cégekből formálódott Chimei Innolux Corporationnel. Bár mindhárom cég régi motoros, közösen még nem tettek le túl nagy dolgokat az asztalra, így a keret nélküli laptop kijelzők lehetnek az első nagy dobásaik. Állítólag a Compal Electronics a Chunghwa Picture Tubes-szal, a Quanta Computer pedig az AU Optronics-szal szűrte össze a levet, így könnyen lehet, hogy az idei év egyik legfontosabb notebookokat érintő változása van kialakulóban.

Mind az Acer, mind a HP neve felmerült, mint potenciális érdeklődő fél, amely nem csoda, hiszen a válság ellenére is két sikeres gyártóról van szó, amelyek az újdonságokra mindig is vevők voltak. Egyelőre tehát úgy fest, hogy a 3D után megvan a másik nagy trendje az idei évnek. Az első kereskedelmi forgalomba kerülő, vékony kávás notebook legkorábban az utolsó negyedévben várható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward