Európában nyit fejlesztőközpontot a Xiaomi

Állítólag a kamerák lesznek a fókuszban, de más területek is érintettek lehetnek.

Európában nyit fejlesztőközpontot a Xiaomi

A Xiaomi egyre nagyobb erőbedobással van jelen Európában. A vállalat lassan, fokozatosan terjeszkedik, nagy óvatosság jellemzi ilyen tekintetben, de igazából ez eddig mindig így volt, amikor egy új piacon megjelent. A vállalat Oroszországban és Indiában is fokozatosan erősödött meg annyira, hogy révbe érjen, adott esetben piacvezetővé váljon.

A vállalat már több európai országban is szépen teljesít, Spanyolországban és a lengyeleknél is jól futnak a Xiaomi okostelefonok, most pedig a cég Finnországban nyit egy fejlesztői központot, amivel egyidejűleg valószínűleg a finn jelenlétét is szeretné megerősíteni. A vállalat Tampere városát szemelte ki magának, ami az ország harmadik legnépesebb települése Helsinki és Espoo után, de amiért érdekes még, hogy több vállalatnak van már itt központja. A Xiaomi egy helyi céget alapítva fogja kiépíteni a saját központját, ez a vállalakozás a Xiaomi Finland Oy néven lett regisztrálva.

Galéria megnyitása

A kutatási és fejlesztési center profilját hivatalosan egyelőre nem lehet tudni, de vannak már kiszivárgott információk arra vonatkozóan, hogy milyen területre fókuszálhat majd a Xiaomi. A SuomiMobile számolt be arról, hogy tudomására jutott, hogy a kínaiak kamerákkal kapcsolatos technológiákra fognak összpontosítani elsősorban. De számítani lehet itt egyéb szoftveres kutató és fejlesztő tevékenységgel, információs technológiai rendszerek létrehozásával, valamint telekommunikációs berendezések tervezésével is. Érdekesség a hír kapcsán, hogy 2016-ban ugyanebben a városban nyitott fejlesztői központot a Huawei szintén a kamerákra koncentrálva, és ma már lényegében ők diktálják az iramot ezen a területen az okostelefonok körében.

Az újonnan alapított vállalakozásnál David Arthur Felix lett kinevezve a vezető menedzsernek. A szakember már jól ismert a Xiaomi berkeiben, többször bizonyította a rátermettségét az ott töltött évek során, és egy ideje vezető szerepet tölt be a Xiaomi Finnországi képviseleténél, így aligha nevezhető meglepőnek a vállalat döntése. David Arthur Felix minden bizonnyal jól tudja majd kontrollálni a fejlesztői központ működését a helyszínen, és sikerre viheti a finn K+F tevékenységét a Xiaominak.

Megjegyezendő még a hír kapcsán, hogy a Xiaomi korábban egy együttműködési megállapodást írt alá a Nokiával, akinek nem meglepő módon Tampere városában is van egy központja. Két évvel ezelőtt a szabadalmak licencelésével a középpontban írt alá kollaborációs egyezményt a két fél, de könnyen lehet, hogy a mostani kutatói központ már azzal a céllal jön létre, hogy a két fél között szorosabbra fűződjön a kapcsolat. A korábbi szerződés szerint a Nokia szállít rengeteg hálózati eszközt a Xiaomi számára, és a beszállítói megegyezésért cserébe a partnere hozzáférést kap a rendkívül gazdag szabadalmi portfólióhoz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap