Európában kezd az LG F70

Az LG következő F modellje LTE-t hoz a középkategóriába, és várhatóan kellemes ár társul majd hozzá.

Európában kezd az LG F70

Az LG az alsó- és középkategóriát jellemzően az L sorozattal erősíti, de a vállalat egyszerre több vasat is tart a tűzben, így vannak más jelzésű családok is ezekben az árszegmensekben. Az L-es modellek esetében a specifikáció kevésbé szokott rendezett lenni, sok tulajdonság éles kontrasztban áll más vonásokkal, az F jelölésű okostelefonok viszont már egy fokkal kiegyensúlyozottabbak.

Ezúttal az LG F70-et köszönthetjük köreinkben, ami nem most először hallat magáról, azonban a debütálására csak most kerül majd sor. A előlapot kitöltő megjelenítő 4.5 hüvelykes képátlót vonultat fel, amiben még nem lenne hiba, de ehhez mindössze 800 x 480-as felbontás társul, így ha nem is zavaróan, de szemmel láthatóan pixeles eredménnyel kell számolni (207 PPI). Öröm az ürömben, hogy a kijelző IPS technológiájú, így az élességen túlmenően minden más tekintetben (látószögek, színvilág, fényerő) egészen meggyőzőnek ígérkezik. Az operációs rendszert tekintve az LG Mobile példásan szerepel mióta megjelent az Android 4.4. Jóformán az összes újdonságként érkező mobilon a KitKat kódnevű Android teljesít már szolgálatot, és nincs ez másként a D315-ös típusazonosítóval illetett telefonnál sem. Ráadásul az LG a saját felhasználói felületét, és az egyéb hozzáadott extrákat is beveti, így például az egyedülálló Knock Code (ez egyfajta képernyőfeloldó mechanizmus) sem hiányzik a tarsolyából.

A borítás alá tekintve a legfontosabb alkotóelem a Qualcomm központi chipje. A Snapdragon 400 szériás MSM8926 Cortex-A7 processzormagok kvartettjével áll a felhasználó rendelkezésére, amik legfeljebb 1,2 GHz-es órajelen fognak üzemelni. A grafikus feldolgozó szerepét – mint minden Snapdragon 400-as besorolású SoC-ben – egy Adreno 305-ös tölti be. A rendszermemória éppen megfelelő, 1 GB-os méretű, míg a háttértár csak egy microSD kártya bevetését követően lesz elegendő a jövendővel tulajdonosok számára, hiszen alapból csak 4 GB-tal szolgál az F70, aminek a jelentős hányada azonnal foglalt lesz a rendszer és egyéb applikációk által. A kapcsolati lehetőségeit tekintve a legfontosabb, hogy már 4G LTE támogatással szolgál, így megfelelő lefedettség mellett úton-útfélen is villámgyors mobilnetezésre nyílik vele lehetőség. Van továbbá a fedélzetén 802.11 b/g/n előírásoknak megfelelő WLAN Wi-Fi Directtel, Bluetooth 4.0 modul, NFC chip, A-GPS vevő és némi extraként még FM rádió is, ami mostanában egyre sűrűbben tűnik fel a színen – sokak megelégedésére.

A fekete és fehér színekben tetszelgő LG F70 két kamerával lett ellátva. A videócsevegések bonyolításáért egy VGA felbontású felel majd, ami a megjelenítő felett található, az emlékezetesebb pillanatok megörökítésére pedig egy 5 megapixeles egység szolgál. A főkamerával 1080p-s videókat lehet majd rögzíteni, a munkáját pedig egy LED-es villanó is segíteni fogja, így rossz fényviszonyok esetén is használható lesz. A 127,2 x 66,4 x 9,9 milliméteres készülékházban lakó mobil 129,6 grammos tömeggel dicsekedhet. Az okostelefon energiaellátásáért egy 2440 mAh-s akkumulátor felel. Az eszköz specifikációján végig tekintve, jó eredményre lehet számítani, mivel a kijelzője sem túl méretes, és a bevetésre küldött lapka is nagyon jól bánik a tartalékokkal. Sajnos az LG az üzemidőre vonatkozóan semmilyen adattal nem szolgált egyébként.

Az LG F70 Európában fogja kezdeni a karrierjét, de világszerte több piacon is be kívánja vetni az LG ezt a modellt, így a tervek szerint Amerika és Ázsia néhány területén is kereskedelmi forgalomba kerül majd idővel. Országok szintjén nem tett említést az LG a célpiacokról, így azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Magyarországon elérhető lesz-e vagy sem, és a pontos ára is rejtély.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward