Európába is megérkezett a ZenFone 2

Az ASUS az öreg kontinensen is egészen kedvező áron kínálja az új sikervárományosát.

Európába is megérkezett a ZenFone 2

Az ASUS a Párizsban rendezett sajtóeseményén új okostelefont nem leplezett le, viszont örömmel számolt be arról, hogy immáron Franciaországba, és ezzel együtt más európai országokba is megérkezett a ZenFone 2. A vállalat bízik abban, hogy az ázsiai területek és Brazília után, ahol már összesen több mint tízmillió ZenFone okostelefon fogyott, és havi szinten 1,5 milliós kereslet mutatkozik rájuk, Európában is nagy sikere lehet a ZenFone 2 modelleknek.

A tajvaniak még a Consumer Electronics Show keretében, január elején leplezték le a ZenFone 2 készülékeket, tehát meglehetősen sokat kellett rájuk várni. Ahogy arról már a bemutatáskor szó esett, többfajta konfigurációban érkezik majd a szóban forgó mobil, és eléggé jelentős eltérések mutatkoznak a trió tagjai között, így mindenképpen érdemes lesz figyelni a típusjelzéseket, hiszen csak az alapján lehet őket pontosan beazonosítani.

ASUS ZenFone 2 ZE551ML

A csúcsmodell a ZE551ML jelöléssel lett megbélyegezve. Ez az a bizonyos eszköz, amelyet az ASUS már 4 GB-nyi rendszermemóriával vértezett fel, és ezzel a lépéssel beírta a ZenFone 2-t a történelemkönyvekbe, mert elsőként kapott ennyi memóriát a telefonok között. Az Android 5.0 operációs rendszert futtató eszköznél a RAM-mal biztosan nem lesz gond, de mi a helyzet a specifikáció többi részével? Az eszköz egy 5,5 colos kijelzőnek ad otthont, ami 1080p-s felbontással és IPS technológiával dolgozik. A két kamerája 5 és 13 megapixeles állóképek és Full HD videófelvételek megörökítésére képes, a főkamera mellett LED-es villanó is helyet kapott. Itt egy Atom Z3580 chip került a középpontba, ami jelenleg az Intel legizmosabb mobilos lapkája. Tárhely tekintetében jellemzően a 32 GB-os modellel találkozhatnak majd a vásárlók, amit még bővíteni is lehet microSD kártyával, ha hosszabb távon kevésnek bizonyulna. A kapcsolati lehetőségek terén ki kell emelni az NFC és a 4G LTE hálózati modem meglétét, ami 150 Mbps-os letöltési sebességet támogat. Az energiaellátásáról egy 3000 mAh-s kapacitású akkumulátor gondoskodik. A ZE551ML egy rövid ideig csak 300 euróba fog kerülni, később viszont 350 eurós ajánlott fogyasztói árral kell számolni.

ASUS ZenFone 2 ZE550ML

A következő a sorban a ZenFone 2 ZE550ML. Ez már egy szerényebb képességekkel „megáldott” változat. A kijelző mérete maradt 5,5 hüvelykes, azonban a felbontása 720p-sre mérséklődött – ez egyébként még így is egy korrekt összeállítás. Itt is az Android 5.0 Lollipop fogadja majd az érdeklődőket, ami az ASUS saját, ZenUI felhasználói felületébe lett öltöztetve. A sebességfelelős szerepét ezúttal az 1,8 GHz-es órajelen munkálkodó Atom Z3560 vette át, és ehhez már „csak” 2 GB-nyi rendszermemóriát társítottak a tervezők. A háttértár kapacitása a ZE550ML esetében 16 GB lesz, és ha ez kevés lenne, a bővítéséről gondoskodhatnak a felhasználók egy microSD kártya közbeiktatásával. A kapcsolati részlegen továbbra is van 4G LTE támogatás, azonban az NFC chipről már le kell mondani. A kamerarendszer és az akkumulátor tekintetében ugyanazt kapják a vásárlók, mint a nagy testvérnél. Az ASUS a ZE550ML esetében 250 eurós ajánlott fogyasztói árat állapított meg.

ASUS ZenFone 2 ZE500CL

Végül lássuk, milyen ZenFone 2-vel szolgál azoknak az ASUS, akik nem szeretnének még ennyit sem költeni. A ZE500CL nagyjából a Motorola Moto G ellenfele lesz, ezért ugyanis 180 eurót kérnek majd el. A készülék egy 5 colos, IPS technológiás, 720p-s felbontású megjelenítőnek nyújt otthont. Az előlapján egy 2, a hátoldalán meg egy 8 MPixeles kamera található – ez utóbbihoz egy segédfény is társul. Szerencsére az Android terén nem kell lentebb adni, itt is a Lollipop van jelen a ZenUI köntösbe bújtatva. A legkisebb ZenFone 2 moderáltabb teljesítménnyel szolgál majd, hiszen itt már a kiöregedett Intel Atom Z2560 központi chip került bevetésre. A rendszermemóriával viszont biztosan nem lesz gond, hiszen 2 GB-ról beszélhetünk, a bővíthető háttértár mérete azonban tovább csökkent, ez már csak 8 GB-tal szolgál az induláskor. Örömre ad viszont okot, hogy bár a fenti Intel chip mellé eredetileg nem társítottak LTE modemet, az ASUS megtette ezt, így akár 100 Mbps-os letöltési sebesség is elérhető vele mobilinternet-kapcsolattal. Ez a legszerényebb energiaigényű konstrukció, és ennek megfelelően már a telep is 2500 mAh-sra zsugorodott.

Az ASUS három kiegészítő forgalmazását is most kezdi meg hivatalosan Európában. Az ZenPower névre hallgató külső akkumulátor 9600 mAh-s kapacitással fog szolgálni, amiről akár háromszor teljesen újra lehet tölteni a nagyobb kijelzős ZenFone 2 okostelefonokat. A ZenPower 40 eurós áron kelleti majd magát. Továbbá van itt még egy egyszerű kihajtható tok 30 eurós árral, valamint egy „deluxe” megoldás, ami magasabb minőséget nyújt, de így többe is kerül, egészen pontosan 40 euróba.

Az ASUS még két hónapos próbaidőszakot is biztosít azoknak, akik nem teljesen vannak meggyőződve arról, hogy elégedettek lesznek az újdonsággal. Amennyiben a ZenFone 2 valóban nem nyeri el a felhasználók tetszését, az ASUS visszaadja a vásárlásra fordított összeget. Persze ennek az ajánlatnak biztos lesz néhány feltétele, de a párizsi eseményen erről nem szólt a fáma. Sajnos pontos európai menetrendet nem közölt a gyártó, de feltételezhetően hamarosan a magyar boltok polcain is megjelenhetnek hivatalosan a különböző ZenFone 2 konfigurációk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward