Értékesítési rekorddal nyitott az iPhone 6s páros

13 millió iPhone 6s és iPhone 6s Plus talált gazdára 3 nap leforgása alatt. A legnépszerűbb meglepetésre a rózsaaranymodell.

Értékesítési rekorddal nyitott az iPhone 6s páros

Az Apple hagyományosan úgy indítja útnak a legújabb okostelefonjait, hogy a pénteki naptól kezdve egész hétvégén várják az érintett Apple Store-okba a vásárlókat. Ez az első hétvégés rekordok receptje. A vállalat régóta döntögeti a saját rekordjait, eddig minden évben több új iPhone-t tudott eladni az aktuális újdonságokból, mint az azt megelőző modell(ek)ből.

Az iPhone 6 és a 6 Plus tavaly összesen 10 milliós példányszámban kelt el, most pedig ezt a rekord a két iPhone 6s próbálta megdönteni, méghozzá sikerrel. A 3D Touch képességgel és 12 megapixeles kamerával ellátott újdonságok három nap alatt 13 millióra tolták fel a korábbi eladási csúcsot, tehát kb. 30 százalékkal nőtt a forgalom. Az Apple első körben ráadásul csak 12 országban indította útnak az iPhone 6s és 6s Plus modelleket – vélhetően sokkal szélesebb körben nem is igazán tudták volna kielégíteni az igényeket. Az új okostelefonok rajtjában Ausztrália, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Hong Kong, Japán, Új-Zéland, Puerto Rico, Szingapúr, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államok volt érintett. Az elemzők egyöntetű véleménye szerint Kína segítette az Apple-t az új értékesítési rekord felállításához. Tavaly a távol-keleti területre csak október 17-én, jóval a rajtot követően érkezett az akkori iPhone páros.

A cupertinóiak menetrendje szerint a következő hullám október 9-ére tehető. Az Apple ekkor újabb negyven országban kezdi meg az iPhone 6s és az iPhone 6s Plus forgalmazását. A hazai vásárlók is ekkor állhatnak sorba először az új okostelefonért, ugyanis sok más európai állam mellett Magyarország is szerepel a vállalat október eleji listáján. Ezt követően a Közel-Keletre helyeződik át a „hangsúly”, október 16-ától pedig már egyebek mellett Indiában és Malajziában is megvásárolható lesz a korábbiaknál változatosabb színekben pompázó készülék.

Apropó színvilág. Az Apple meglehetősen nagyot húzott azzal, hogy bemutatta a rózsaarany árnyalatba burkolt iPhone modellt, ugyanis magasan ez iránt mutatkozott a legnagyobb érdeklődés a vásárlók körében. Nem megerősített információk szerint az iPhone 6s és 6s Plus modellek mintegy 40 százalékát ebben a kivitelben rendelték elő az érintettek. A rózsaarany okostelefon jellemzően a hölgyek körében örvendhet különösen nagy népszerűségnek.

Tim Cook bejelentése alapján az iPhone 6s és az iPhone 6s Plus az év végére már világszerte 130 országban lesz megvásárolható, ami bizony nagyon szép eredmény. Új területek is akadnak a portfólióban, ilyen például Bosznia-Hercegovina, ahol ezek lesznek az első olyan Apple mobilok, amik hivatalosan a boltok polcaira kerülnek. Az elemzői várakozások szerint már idén több mint 70 millió fogyhat az új okostelefonokból.

Némi érdekesség zárásul a Wall Streetről: az Apple tehát megállíthatatlanul tör előre, és minden bizonnyal lenyűgöző pénzügyi negyedév elé tekint, azonban pozitív hírek ide vagy oda, a befektetők a legkevésbé sem jöttek lázba. A vállalat részvényei kétszázalékos értékvesztéssel fogadták az eladási rekordot, valamint azt a hírt, hogy 130 országot fog meghódítani az új mobilpáros az év végéig, szóval az ünnepi szezont minden eddiginél jobban kiaknázzák. Minden jel szerint a befektetők még ennél is jobb számokban reménykedtek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward