Erősödik a Lenovo nyugat-európai jelenléte

A legfrissebb hírek szerint hamarosan komolyabb hatással lesz majd a Lenovo az európai piacra, ugyanis a nagyvállalat egy német cégben szerzett tulajdonrésznek köszönhetően extra részesedésre tehet majd szert a PC piacon. A Lenovo a német Medion AG-ben szerzett tulajdonrészt, aki a komplett konfigurációk piacán, a szórakoztatóelektronikai szegmensben és a multimédiás termékek piacán is jelen van.

Erősödik a Lenovo nyugat-európai jelenléte

A legfrissebb hírek szerint hamarosan komolyabb hatással lesz majd a Lenovo az európai piacra, ugyanis a nagyvállalat egy német cégben szerzett tulajdonrésznek köszönhetően extra részesedésre tehet majd szert a PC piacon. A Lenovo a német Medion AG-ben szerzett tulajdonrészt, ami a komplett konfigurációk piacán, a szórakoztatóelektronikai szegmensben és a multimédiás termékek piacán is jelen van.

Azáltal, hogy a Lenovo tulajdonrészhez jutott a Medion AG-ben, megduplázhatja piaci részesedését Németországban, ami annyit jelent hogy a korábbival ellentétben most már 14% feletti részt hasíthat ki a német PC piac képzeletbeli tortájából. A gyártó ezzel együtt európai jelenlétét is erősítheti, ami nagyjából 7,5%-os piaci részesedést jelent a nyugat-európai piacok tekintetében.

Ez a manőver a Lenovo-nak bizony sok pénzébe került. A gyártó a részesedés megszerzésének érdekében publikus ajánlatot tett, amelynek keretén belül 13 eurót ajánl a Medion részvények darabjáért, ami 29%-kal magasabb összeg, mint a Medion részvényeinek az elmúlt 30 napban tapasztalt átlagos záró árfolyama. A tranzakció kertén belül Gerd Brachmann, a Medion AG alapítójának és elnök-vezérigazgatójának tulajdonrésze 20% lesz, míg a német cég 40%-át már a Lenovo uralja majd. A tranzakció lezárására még az idei év harmadik negyedévében sor kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward