Erős, mégis vékony és könnyű az ASUS új gamer noteszgépe

A RoG G501 egy igényes és erős gamer noteszgép, ami ráadásul még könnyű és kecses is, így nem túl meglepő, hogy mélyen zsebbe kell nyúlni, ha vásárlásra kerül a sor.

Erős, mégis vékony és könnyű az ASUS új gamer noteszgépe

A kifejezetten játékosoknak szánt noteszgépek rendszerint vaskos és nehéz kivitelben érkeznek, ám akad néha-néha egy-két szívderítő kivétel is. Az ASUS legújabb RoG sorozatú gamer noteszgépe pont a kivételek táborát erősíti: a G501-es modell kecses és könnyű is, fedélzetén mégis igen impozáns hardver kapott helyet.

A RoG G501 rendkívül elegáns alumínium házzal rendelkezik, amely 15,6 hüvelykes kijelzőt rejt. Gamer géphez képest meglepően vékony: legvastagabb pontján is mindössze 20,6 milliméter mutat a tolómérő. Az elegáns, piros-sötétszürke színvilággal rendelkező notebook egy hamisítatlan RoG sorozatú termék, amelynek megjelenését piros háttérvilágítással ellátott billentyűzet teszi még különlegesebbé.

A 15,6 hüvelykes képátlójú LCD panel természetesen LED-es háttérvilágítással dolgozik, de tartogat néhány érdekességet is. A matt panel IPS alapokon nyugszik, így széles betekintési szögeket kínál, plusz színhűségére sem lehet panasz, hiszen az sRGB színteret 100%-ban képes lefedni. E pozitív tulajdonságok mellé nagy képpont-sűrűség is társul, hiszen UHD panelről van szó, amelynek natív felbontása 3840 x 2160 pixel.

A nagyfelbontású kijelzőn kívül kapunk még egy Core i7-4720HQ processzort, méghozzá 16 GB-nyi rendszermemória és 512 GB-nyi PCIe 2.0 x4 alapú SSD tárhely társaságában. Az új gamer noteszgép fedélzetén a frissen bejelentett GeForce GTX 960M videokártya teljesít szolgálatot, 4 GB-nyi GDDR5-ös VRAM-mal felvértezve.

A hatékony hűtésről a vállalat saját fejlesztésű kétventilátoros megoldása gondoskodik, ami nem csak ütőképes hűtést, de halk működést is ígér. A HyperCool Technológiával ellátott noteszgép egyebek mellett egy HDMI videó kimenettel, három darab USB 3.0-s porttal, egy Thunderbolt porttal, valamint egy SDHC memóriakártya-olvasóval érkezik, tömege pedig picivel több, mint két kilogramm.

Az előtelepített Windows 8.1-es operációs rendszerrel ellátott ASUS RoG G501 áprilistól kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig egy híján 2000 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward