Érkezőben az OCZ Vertex 5-ös SSD meghajtói

Az OCZ ötödik generációs Vertex SSD meghajtói májusban mutatkozhatnak be a nagyközönség előtt.

Érkezőben az OCZ Vertex 5-ös SSD meghajtói

A zászlóshajó szerepét betöltő Vertex 5-ös SSD meghajtó család három tagot számlál: egy 128 GB-os, egy 256 GB-os és egy 512 GB-os példányt. Az új sorozat tagjaival az OCZ jó eséllyel erősítheti piaci pozícióját a Samsung megoldásaival szemben, amelyek manapság igen jól szerepelnek. Utóbbi részben annak is köszönhető, hogy a gyártó agresszív árstratégiát alkalmaz a 840-es SSD meghajtóknál - különösen a nem Pro sorozatú példányok esetében igaz ez.

Az OCZ ötödik generációs Vertex SSD meghajtóira visszatérve nézzük, mit lehet tudni az újdonságokkal kapcsolatban. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Vertex 5-ös sorozat tagjai a Vector családhoz hasonlóan szintén a Barefoot 3-as platformra alapoznak majd, igaz, a Vector modellekhez képest némi vezérlő finomhangolásra is lehet számítani. A házon belül kifejlesztett Barefoot 3-as vezérlő 20 nm-es gyártástechnológiával készülő MLC NAND Flash memóriachipeket kezelhet. Az egyelőre nem világos, hogy egyéb tulajdonságok tekintetében pontosan mi várható, így az újdonságok várható teljesítményével kapcsolatban sincs semmi információ.

Az OCZ jelenleg jogi csatákat vív a korábbi befektetőivel, így érdekes lesz látni, hogy a vállalat új SSD meghajtói képesek lesznek-e árazás tekintetében is versenybe szállni a Samsung SSD meghajtói ellen. Kíváncsian várjuk a termékekkel kapcsolatos további részleteket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward