Érkező GeForce GTX 560 Ti SoC, GTX 550 Ti infók

Érkező GeForce GTX 560 Ti SoC, GTX 550 Ti infók

GeForce fronton a Gigabyte GTX 580 Super OverClock modellje mellett egyéb újdonságok megjelenésére is számíthatunk az elkövetkező hetek folyamán. Az első „különlegességet” pont a már említett Gigabyte szállítja: a vállalat az 1 GHz-es GPU órajellel érkező GeForce GTX 560 Ti SOC modell után egy szerényebb példányt is piacra dob, amely ugyanúgy a Super OverClock családba tartozik majd, ám 1 GHz helyett már „csak” 950 MHz-es órajelen ketyeg a GPU. Ezzel a lépéssel valószínűleg azoktól a GPU-któl kíván megszabadulni a vállalat, amelyek a referencia kártyákhoz „túl jók”, viszont az 1 GHz-es órajelet nem tudják stabilan tartani, így a korábbi GeForce GTX 560 Ti SOC modellhez nem használhatóak fel. A másik újdonság nem más, mint a GeForce GTX 550 Ti, amelyről az elmúlt napok folyamán már érkeztek pletykák, most viszont néhány európai webáruház kínálatában is feltűnt a termék, így már várható árával kapcsolatban is rendelkezésre állnak információk.

[bold]Gigabyte GeForce GTX 560 Ti SOC: új modell, alacsonyabb GPU órajellel

[/bold]

A Gigabyte második Super OverClock sorozatú GeForce GTX 560 Ti videokártyája GV-N560SO-1GI-950 termékkóddal kerül forgalomba. Az újdonság Ultra Durable VGA+ technológiával készül, Windforce 2X típusó videokártya hűtőt tartalmaz és szokás szerint most is GF116-os GPU-val érkezik, amely 384 CUDA magot rejt. A fedélzeti memória ezúttal GDDR5-ös típusú és ezúttal is 1 GB-nyi található belőle az újdonságon, sőt, a memóriachipek órajelét sem változtatták meg a korábbi GeForce GTX 560 Ti SOC modelléhez képest, így az effektív memória órajel 4580 MHz-es értéket képvisel. A GPU és a memóriachipek között 256-bites adatsín húzódik.

A DirectX 11-es támogatással ellátott GPU 950 MHz-es magórajellel bír, így a CUDA magok 1900 MHz-en ketyegnek. A terméken található Windforce 2X hűtő két darab 80 mm-es átmérőjű ventilátorral rendelkezik, a GPU által termelt hőt pedig hőcsövek segítségével juttatja el az alumínium lamellákhoz.

A lassabbnak tekinthető GeForce GTX 560 Ti SOC modell várhatóan valamivel olcsóbb lesz, mint 1 GHz-es GPU órajellel érkező társa, de hogy pontosan mekkora összeget kérnek majd el érte az üzletekben, az egyelőre nem tudható. Az új videokártya az elkövetkező napok vagy hetek folyamán tűnhet fel az üzletek polcain.

[bold]Érkezik az Nvidia legújabb videokártyája, a GeForce GTX 550 Ti

[/bold]

A friss jövevényről korábban már több pletyka is napvilágot látott, de ezek egymással teljesen ellentétes információkat tartalmaztak, így a nagy kavarodás miatt inkább be sem számoltunk róluk. Azóta eltelt néhány nap és most végre úgy tűnik, hogy kezdenek letisztulni a specifikációk, amelyek mellesleg már teljesen hihetőeknek is bizonyulnak. A videokártya neve számunkra egy kissé furának tűnik, ugyanis a GTS 450 mintájára nem GeForce GTX 550 Ti, hanem inkább GeForce GTS 550 Ti elnevezés dukálna.

Az európai webáruházak árlistáin található információk szerint az újdonság 192 CUDA maggal érkezik, amelyek 1800 MHz-es órajelen ketyegnek, a GPU magórajele pedig 900 MHz-es értéket képvisel. A termék 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriát hordoz magán, amely 128-bites adatsín segítségével tartja a kapcsolatot a GPU-val, ami azt jelenti, hogy az egyik 64 bites vezérlő még mindig le van tiltva. A memóriachipek effektív órajele 4100 MHz-es lesz. Az új videokártya 110W-os TDP-vel rendelkezik és SLI támogatást is kínál, videó kimenetei között pedig egy mini-HDMI és két DVI portot találunk.

A különböző európai webáruházakban a PNY GeForce GTX 550 Ti modellje tűnt fel, amely már elő is rendelhető. Az új videokártyáért 158 euró körüli összeget kérnek el, azaz nagyjából annyit, mint amennyibe a GeForce GTX 460-as modell tuningolt változatai kerülnek.

A korábbi hírek szerint hivatalosan majd csak március 15-én jelenhet meg az újdonság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward