Érkező és távozó Intel processzorok

Néhány belépőszintű processzor megy, E3-as sorozatú, Ivy Bridge alapú Xeonok jönnek.

Érkező és távozó Intel processzorok

Néhány belépőszintű processzor megy, E3-as sorozatú, Ivy Bridge alapú Xeonok jönnek.

[bold]

Közeleg az új, E3-as sorozatú Xeon szerverprocesszorok megjelenésének időpontja

[/bold]

A DigiTimes beszámolója szerint az idei év júniusában kezdődhet meg a 22 nm-es csíkszélességgel készülő, Ivy Bridge architektúrára alapozó E3-as Xeon szerverprocesszorok szállítása. A szerverpiacra szánt központi egységek PCI Express 3.0-s támogatással érkeznek, ami a szabvánnyal kompatibilis bővítőkártyák, valamint az egyes vezérlők számára pozitívum lesz, ugyanis a korábbinál kétszer nagyobb adatátviteli sávszélesség áll majd rendelkezésre. A processzorban helyet foglaló PCI Express 3.0-s hub PCIe sávjai többféle konfigurációban is használhatóak lesznek (x16, x8, x4), ami rugalmasságot biztosít a rendszerek számára.

Az újdonságok LGA-1155-ös tokozással kerülnek forgalomba, csak úgy, mint Sandy Bridge alapú elődeik, így kompatibilisek maradnak a meglévő platformokkal – mindössze egy BIOS frissítésre lehet majd szükség az új processzorok alkalmazása előtt. Az újdonságokhoz friss, PCI Express 3.0-s bővítőhelyekkel ellátott szerver, illetve munkaállomás alaplapok is érkeznek majd. Ebben az időszakban a vállalat a korábbi hírek alapján alacsony fogyasztás mellett üzemelő Xeon processzorokat is piacra dobhat.

Nyugdíjazás vár néhány olcsó processzorra

Az új E3-as Xeon processzorok mellett egyéb érdekességekről is érkeztek hírek. Az Intel számos Core i3-as, Pentium és Celeron sorozatú processzort küld nyugdíjba – természetesen a szóban forgó termékek nem azonnal fognak eltűnni a piacról.

A változás az alábbi processzorokat érinti:

 

[list type="unordered"]

[*]Celeron P4600 (2 GHz)

[*]Pentium P6100, P6200 és P6300 (2 GHz, 2,13 GHz és 2,2 GHz)

[*]Core i3-370M és Core i3-390M (2,13 GHz és 2,2 GHz)

[/list]

A fenti termékekre az Intel az idei év októberének tizenhatodik napjáig vesz fel rendeléseket. A processzorok utolsó szállítmányai 2013-ban érkeznek meg a megrendelőkhöz, azaz még elég sokáig élvezhetjük a hat nyugdíjazásra váró processzor „társaságát”.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward