Érkeznek a Xeon E5-2600 v2 processzorok

Összesen 18 modell érkezik, amelyek közül néhány a beégyazott rendszerek piacát veszi célba.

Érkeznek a Xeon E5-2600 v2 processzorok

Később, de még ebben a negyedévben megérkeznek az új, második generációs Xeon E5-ös sorozatú Intel szerverprocesszorok, amelyek a kétprocesszoros rendszereket veszik célba. Az E5-2600 v2 típusjelzéssel érkező újdonságok az Ivy Bridge-EP lapkára épülnek és maximum 12 processzormaggal, illetve maximum 30 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral gazdálkodhatnak. A gyártó összesen 18 különböző Xeon E5-2600 v2-es szerverprocesszor piacra dobására készül, amelyek között három, kifejezetten a beágyazott rendszerek piacát megcélzó modell is jelen lesz. Utóbbiak az E5-2630 v2, az E5-2640 v2 és az E5-2680 v2 típusjelzést viselik.

Az új processzorok között négy speciális, alacsony fogyasztású processzort is találunk, amelyek ugyancsak a beágyazott rendszerek szegmensében próbálnak majd labdába rúgni. Ezek között a termékek között az E5-2618L v2, az E5-2628L v2, az E5-2648L v2 és az E5-2658L v2 modelleket találjuk, amelyekről bővebb információ is érkezett. A szóban forgó processzorok legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi:

Ahogy a fentiekből is látszik, mind a négy processzor rendelkezik Hyper-Threading támogatással, azaz egyes processzormagjaik egyszerre két szálon képesek dolgozni. A Turbo Boost támogatás valószínűleg szintén jelen van a kínálatban, ám ezzel kapcsolatban nem érkezett pontos információ, így a Turbo Boost órajelek sem ismertek. Az viszont biztos, hogy mind a négy processzor támogatja a Trusted Execution Technológiát.

Az új processzorok hamarosan hivatalosan is bemutatkozhatnak, így a most még nem ismert részletekről is lehull majd a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward