Érkeznek a Samsung és az MSI új netbookjai

Pinetrail platformra épülő noteszgépekkel erősít mindkét gyártó, de az MSI számíthat nagyobb sikerre.

Érkeznek a Samsung és az MSI új netbookjai

 

Véget ért a CeBIT, de nem maradunk bejelentések nélkül egy pillanatra sem. A véget nem érő netbook láz továbbra is tart, a Samsung és az MSI pedig ezt meglovagolva egy-egy új modellt jelentett be.

A Samsung Go N315 az N310 utódjaként fog piacra lépni és minimális változásokon esett csak át. A 10,1”-os kijelző (1024x600) matt lett, a processzor szerepét pedig az új Pineview magos Intel Atom N450 tölti be. A trendnek megfelelően a vezeték nélküli hálózati kártya immáron a 802.11n szabványt is támogatja, valamint a cég a New York Times-szal való partnerkapcsolatának köszönhetően a Times Reader 2.0 alkalmazást is felvette az előtelepített programok listájára. A gumírozott műanyag burkolattal ellátott termék 1 GB memóriával, processzorba épített GMA 3150-es videokártyával, 250 GB-os merevlemezzel, 100 Mbites hálózati kártyával, 1.3 Mpixeles webkamerával és Windows 7 Starter operációs rendszerrel kerül forgalomba 429 dolláros ajánlott fogyasztói áron. Szériatartozékként egy négycellás akkumulátort kapunk, amellyel a gép 4 és fél óráig képes üzemelni egyetlen feltöltéssel.

Sokkal jobb üzletnek tűnik az MSI legújabb Windje, az U160. A szintén Atom N450-es processzorral, 1 GB memóriával, GMA 3150-nel, 250 GB-os merevlemezzel, 100 Mbites LAN-nal, 1.3 Mpixeles webkamerával és Windows 7 Starterrel ellátott készülék mindössze 380 dollárba kerül. Ezen felül tartalmaz Bluetooth-t és 802.11n-es WLAN-t is, ráadásul gyárilag hatcellás akkumulátorral adják, amellyel akár 14-15 órás üzemidőt is elérhetünk. A 10”-os (1024x600) gép Amerikában már megvásárolható, így valószínűleg a hazai forgalmazás is nemsokára megindul.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward