Érkeznek a Foxconn 890GX-es alaplapjai

Az AMD legújabb lapkakészletére és a megkapó színvilágra épít a legnagyobb OEM gyártó.

Érkeznek a Foxconn 890GX-es alaplapjai

 

Nemrég startolt az AMD új, 890-es lapkakészlete, amely jelenleg két tagot számlál: az integrált grafikával bíró 890GX-et és a prémium kategóriába szánt 890FX-et. A Foxconn az olcsóbb és vélhetően népszerűbb variánsban látta a fantáziát, hiszen a vállalat elsőként 890GX-es megoldásokkal jelentkezik.

A két alaplap nagyon sok mindenben hasonlít egymásra, ez a közös chipsetnek köszönhető. A cég Digital Life szériájában tartozó termékek tartalmazzák az AMD Radeon HD4290-es integrált videokártyáját, amelyhez 128 MB saját GDDR3-mas memória is tartozik, ezen felül rendelkeznek négy DDR3-mas memória foglalattal, hat darab SATA-III porttal, két PCI-Express x16-os és egy darab x1-es bővítőhellyel. A támogatott technológiák listáján egyaránt megtaláljuk a Hybrid CrossFire-t és a CrossFireX-et is, ám utóbbi használatakor a videokártyák egyenként csak nyolc PCI-E szálat kapnak a rendszertől.

Szintén a repertoárhoz tartozik a gigabites LAN, a nyolccsatornás HD Audio hangkártya, az eSATA port, a D-Sub, DVI, illetve HDMI kimenet és a 14 darab USB 2.0 aljzat is. Az A9DA-S változat ezen felül módosított hűtőrendszerrel büszkélkedhet (amely leginkább a VRM-ekre aggatott nagyméretű bordában merül ki), és tartalmaz két FireWire portot is. A processzor tápellátásáért mindkét alaplapon nyolc fázisú VRM felel. A termékeke nagyon közel állnak már a megjelenéshez és valószínűleg a hazai forgalmazásra sem kell már sokat várni. Ennek ellenére hivatalos árakat nem közölt a gyártó, de minden bizonnyal az olcsóbb 890-es alaplapok között kell majd keresnünk a Digital Life család két újoncát.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward