Érkezik az MSI GeForce GTX 970 Gaming LE

A GeForce GTX 970 Gaming OC után egy szerényebben tuningolt modellt is bemutatott az MSI, ami alapjait tekintve elődjét követi.

Érkezik az MSI GeForce GTX 970 Gaming LE

A Gigabyte után az MSI is bemutatta egyedi hűtéssel ellátott, szerényebb órajel-emelésen átesett GeForce 970-es videokártyáját, amely ezúttal a GeForce GTX 970 Gaming LE nevet kapta. A friss modell a GeForce GTX 970 Gaming OC alapjaira épül, azaz GM204-es GPU-val rendelkezik, ami 1664 CUDA magot, 104 textúrázót, valamint 64 renderelő egységet rejt. A GPU és a 4 GB-nyi GDDR5-ös VRAM között ezúttal is 256-bites memória-adatsín teremt kapcsolatot.

A GPU és az egyéb melegedő komponensek hűtéséről az MSI legfrissebb, egyedi fejlesztésű videokártya hűtője gondoskodik, amely a Twin FrozR V nevet viseli. A kétventilátoros videokártya hűtő segítségével a hűtés halkan, hatékonyan zajlik, ami a tuningpotenciálra is pozitív hatást gyakorol. A tápellátást a PCI Express 3.0 x16-os slot mellett egy nyolctűs és egy hattűs PCI Express tápkábel biztosítja. Maga a nyomtatott áramköri lap egyedi felépítéssel bír, a rajta található VRM áramkör pedig combosabb tápellátást biztosít, mint a referencia modelleké.

A fentiek jóvoltából némi tuningra is sor kerülhetett. Ahogy a GeForce GTX 970 Gaming OC modellnél, úgy ennél az újdonságnál is háromféle üzemmód áll rendelkezésre: Silent, Gaming és OC. Silent módban referencia órajeleken ketyeg a GPU, ami 1051 MHz-es alap- és 1178 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajelet jelent. Gaming módban már 1064 MHz-es alap- és 1203 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajel áll rendelkezésre, míg OC módban 1076 MHz-es alap- és 1216 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajelet alkalmaz a rendszer. A VRAM mindhárom esetben a referenciának megfelelően, 7 GHz-es effektív órajelen ketyeg.

Az MSI új videokártyája rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, pontosan mennyibe kerül majd. A GeForce GTX 970 Gaming OC modell jelenleg 111 000 forintba kerül, így az LE (Lite Edition) várhatóan pár ezressel olcsóbb lesz majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward