Érkezik az iOS 5.0.1

Néhány napja megérkezett az iOS első frissítése, ami az 5.0.1-es verziószámot kapta.

Érkezik az iOS 5.0.1

Néhány napja megérkezett az iOS első frissítése, ami az 5.0.1-es verziószámot kapta. A frissítés első sorban az üzemidő drasztikus csökkenését hivatott orvosolni, de mint később kiderült, továbbra sem felhőtlen az öröm.

Az Apple által közétett javítócsomagot természetesen minden iOS 5-öt futtató eszköz tulajdonosa megkapta, és különböző, kisebb-nagyobb hibákat minden készüléken javítottak is a mérnökök. Ennek megfelelően nem csak az iPhone, hanem az iPad, és iPod Touch tulajdonosok számára is fontos az iOS 5.0.1-re való frissítés, ami természetesen OTA (Over the air) fog megtörténni, hiszen már erre is lehetőség van. Persze marad a hagyományos úton való frissítés is, vagyis az iTunes-on keresztül is megtehetjük.

Az iPhone-okat súlytó üzemidő problémák javításán felül bekerült például az iPad első kiadásába a több ujjas gesztusok kezelése, ami az alkalmazások közötti váltást segíti (ez jelen volt az iOS 5 béta kiadásában is, de mire kijött a végleges változat, eltűnt). Dolgoztak az iClouddal való szinkronizáció folyamatán, és a Siri rendszer is kapott pár finomítást.

A legújabb szoftver telepítését követően megszűntek az üzemidő és a lokációs szolgáltatások közötti nézeteltérés, de nem mindenkinél. Sőt, sokan panaszkodnak arra, hogy az eddig hibátlan készüléküknél most jött elő ez a probléma. Van, akinél az asztalon pihenő telefon 45 perc leforgása alatt 12%-ot merült. Az Apple egy rövid közleményt adott ki, miszerint tudnak a problémáról, és jelenleg is tanulmányozzák a hiba pontos okát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward