Érkezik az Express Gate második generációja

Érintőkijelzőket is támogat, valamint folyamatos internet elérést is biztosít a megújult Instant-On rendszer.

Érkezik az Express Gate második generációja

Az Asus már javában fejleszti a Slashtopra épülő mini rendszerének, az Express Gate-nek a második verzióját. A kezdetben notebookokban, majd később alaplapokban is megtalálható alkalmazás lényege, hogy a fő funkciókat (internet, e-mail, képnézegetés, zenehallgatás, azonnali üzenetküldő szolgáltatások) pár másodperccel a gép bekapcsolása után a felhasználó elé tárta. A Linux alapú rendszer teljesen megújult külsőt kap és tudása is gyarapodni látszik.

Az Express Gate második generációja már támogatja az érintőkijelzőket, így a tablet PC-ként is funkcionáló eeePC-k számára sem lehet majd gond a használat. Teljesen megújult a grafikus felhasználói felület, sokkal átgondoltabb, szebb lett a dizájn, illetve már lehetőségünk van testre szabni az egész rendszert. Szintén újdonság, hogy az Express Gate 2.0-ban a WiFi-ről és LAN-ról 3G-re való átállás a felhasználó beavatkozása nélkül is végbe mehet, tehát ha elhagyjuk otthonunkat és ellátogatunk egy közeli tisztásra piknikezni például, akkor a gép magától érzékeli, hogy a WLAN/LAN kapcsolat megszűnt és átvált mobil internetre (ha lehetséges).

Az EG 2.0 a hamarosna megjelenő eeePC 1015pe 1016p és 1018p netbookokon debütál majd. A Palm WebOS-ére enyhén hajazó rendszerről egy rövid videó is rendelkezésünkre áll:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward