Érkezik az ASUS ROG Striker GTX 760 Platinum

A tuningolt Platinum modell mellett egy referencia órajeleken ketyegő Standard változat is érkezik.

Érkezik az ASUS ROG Striker GTX 760 Platinum

Az elmúlt időszakban több igen brutális teljesítményű videokártya jelent meg – gondoljunk csak a GeForce GTX Titan Z-re, vagy az AMD R9 295X2-es megoldására. Persze ezek a videokártya szörnyetegek árban is a plafont képviselik: az Nvidia megoldása 2999 dollárba, az AMD Radeon R9 295X2-ese pedig 1499 dollárba kerül.

Az ASUS most egy jóval megfizethetőbb, GeForce GTX 760-as alapokon nyugvó videokártyát mutatott be, ami a RoG sorozatot erősíti, így sem teljesítmény, sem tuningképességek tekintetében nem szenved hiányt. A termék a RoG Striker GTX 760 Platinum nevet kapta és igen ütősre sikeredett mind megjelenés, mind pedig teljesítmény tekintetében.

Az egyedi nyomtatott áramköri lapra támaszkodó újdonság DiGi+ VRM áramkörrel érkezik, amelyhez Super Alloy Power komponenseket alkalmaztak a cég mérnökei. A nyolcfázisú DiGi+ VRM áramkör a minőségi komponensek felhasználásának köszönhetően stabil, megbízható, meglehetősen tiszta tápellátással áll a GPU rendelkezésére, ami tuning alkalmával különösen fontos. A nyomtatott áramköri lapon egy GK104-es GPU lapul, amely 28 nm-es csíkszélességgel készült és összesen 1152 CUDA aktív magot, 96 textúrázót és 32 renderelő egységet tartalmaz. A GPU a referencia modelleknél 980 MHz-es alap- és 1033 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajelet alkalmaz, ehhez képest az ASUS megoldásának Platinum kiadásánál már 1085 MHz-es alap- és 1150 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajel van érvényben. A GPU 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához, ami 6008 MHz-es effektív órajelen ketyeg. A termékből készül egy második változat is, amely referencia órajeleket alkalmaz – ezt "Standard" jelöléssel látják el.

A RoG sorozatú újdonság(ok) hűtéséről egy speciális, egyedi fejlesztésű videokártya hűtő gondoskodik. A DirectCU II-es megoldás egy 10 milliméteres átmérőjű hőcső segítségével vezeti el a GPU által termelt hőt az alumínium lamellákhoz, amelyek felett két ventilátor kapott helyet. A ventilátorok közül az egyik, amely a GPU felett teljesít szolgálatot, egy CoolTech típusú megoldás, amely a speciális kialakításnak köszönhetően koncentráltabb légáramot biztosít a hűtőtömb számára, így javítja a hűtés hatásfokát. A pofás videokártya hűtő LED-es világítást is alkalmaz, ami a GPU aktuális terheltségéről ad információt.

A RoG Striker GTX 760 Platinum akár 10%-kal is jobb teljesítményt kínálhat, mint a referencia modellek, de a teljesítmény további tuning segítségével akár tovább is növelhető – ebben remek partner lehet a mellékelt GPU Tweak alkalmazás. A szóban forgó segédprogram nem csak tuning szolgáltatásokat kínál, hanem stream funkciót is: segítségével az éppen zajló játékmenet könnyedén publikálható internetes videostream formájában.

Az ASUS újdosága Platinum és Standard kivitelben egyaránt egy dual-link DVI-I, egy dual-link DVI-D, egy HDMI és egy DisplayPort 1.2-es porttal érkezik. A Platinum kiadás a STRIKER-GTX760-P-4GD5 termékkódot viseli, a referencia órajeleken üzemelő Standard modell pedig STRIKER-GTX760-4GD5 termékkóddal lesz elérhető.

A friss videokártyák még ebben a hónapban forgalomba kerülnek. Az egyelőre nem derült ki, hogy a két új videokártya pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward