Érkezik az AMD Radeon R7 370X videokártyája?

A friss jövevény a a 370 által okozott sebet akarja talán gyógyítani.

Érkezik az AMD Radeon R7 370X videokártyája?

Az elmúlt napok pletykái alapján várható, hogy az Nvidia hamarosan egy új videokártyát mutat be, de a jelek szerint az AMD sem tétlenkedik, hisz rövidesen érkezhet a Radeon R7 370X is, ami ha jó lesz az árazása, talán gyógyítja majd a 370 által ejtett sebet (azzal ugyanis az a probléma, hogy lassabb, mint a 270).

A Radeon R7 370X várhatóan Trinidad XT lapkára épül és a chip összes erőforrását csatasorba tudja állítani. Ez annyit jelent, hogy a GPU 1280 stream egységgel, 80 textúrázóval és 32 renderelővel dolgozhat, a GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához pedig 256-bites memória-adatsínen keresztül kapcsolódhat. A dolgok jelenlegi állása szerint VRAM-ból igény szerint 2 GB-nyi vagy 4 GB-nyi lehet jelen a fedélzeten – attól függően, hogy olcsóbb, vagy drágább modellről van-e szó.

A kiszivárgott adatok alapján egyelőre úgy tűnik, hogy a memória-sávszélesség változatlan marad majd a 270X-hez képest, a GPU órajele pedig még kérdéses. A GPU-Z képek alapján akár 1180MHz-re is számíthatunk, de nem tudjuk, hogy egy gyárilag tuningolt, vagy referencia kártyáról készült a kép (a referencia 270X-ek 1050MHz-es Turbo órajelen mentek).

Az egyelőre nem világos, hogy a Radeon R7 370X pontosan mikor mutatkozik be, de valószínűleg még augusztusban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward