Érkezik az AMD Radeon R7 250X videokártyája

Az újdonság a Radeon R7 250 és a Radeon R7 260X között foglal majd helyet.

Érkezik az AMD Radeon R7 250X videokártyája

Az AMD egy új videokártyával szeretné betömni a Radeon R7 250 és a Radeon R7 260 között húzódó piaci rést, az új jövevény pedig nem más, mint a Radeon R7 250X.

A jelenlegi információk szerint a Radeon R7 250X egy 28 nm-es csíkszélességgel készülő GPU-ra támaszkodik, amely 640 stream processzorral, 40 textúrázóval és 16 ROP egységgel gazdálkodik. A GPU 128-bites memória-adatsínen keresztül kapcsolódik a GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához, amelyből választástól függően 1 GB-nyi vagy 2 GB-nyi állhat rendelkezésre. Az sajnos nem derült ki, hogy Cape Verde vagy Bonaire GPU-ról van szó, de valószínűbb az előbbi, mert a dobozfotón nem emelik ki a TrueAudio támogatást, és igazából minden más adat is erre utal.

Az ASUS és a Sapphire újdonságai

A GPU órajele 1 GHz körül helyezkedhet el, a memória esetében pedig 4,5 GHz körüli effektív órajelre lehet számítani, így a memória-sávszélesség 72 GB/s-os értéket képvisel majd. Az aktív hűtéssel érkező videokártya egy DVI, egy D-Sub és egy HDMI videó kimenetet kínál, de készülnek belőle olyan változatok is, amelyek DVI, HDMI és DisplayPort videó kimenettel rendelkeznek. A VideoCardz munkatársai már lencsevégre is kaptak két Radeon R7 250X típusú videokártyát, amelyek közül az egyik az ASUS, a másik pedig a Sapphire műhelyében készült – ezek a fenti fotókon láthatóak. Ha az órajelek helyesek, akkor tulajdonképpen egy átnevezett HD7770-nel van dolgunk.

Érdekesség, hogy a Radeon R7 250X modellek már felbukkantak néhány európai webáruház kínálatában, így remélhetőleg a hivatalos bejelentésre sem kell már sokat várni. A Radeon R7 250X modellek ára 90 euró körül helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward