Érkezik az AMD FX-8300-as processzora?

Az AMD Piledriver alapú FX processzorcsaládja a jelek szerint hamarosan új taggal bővül.

Érkezik az AMD FX-8300-as processzora?

Az AMD „Vishera” FX processzorai között jelenleg két nyolcmagos, egy hatmagos és egy négymagos modellt találunk, de a közeljövőben a lista egy újabb nyolcmagos modellel, az FX 8300-zal bővülhet. Jelenleg az FX 8350-es processzor 194 dollárba, az FX-8320-as modell pedig 164 dollárba kerül, így utóbbi költséghatékony választás lehet, ha nyolcmagos processzorra van szükség.

Az AMD a legfrissebb információk szerint egy harmadik nyolcmagos processzorral is előrukkol, amely FX-8300-as típusjelzéssel és FD8300WMW8KHK termékkóddal kerülhet forgalomba. A friss processzor érkezéséről egyes alaplapgyártók termékeinek processzor-kompatibilitási listáiról szereztek tudomást a szemfüles külföldi források – ezek a listák szerencsére némi információt is szolgáltattak a friss jövevény tulajdonságaival kapcsolatban.

Ennek fényében az FX-8300 négy darab Piledriver modullal érkezik, amelyek egyenként 2 MB-nyi megosztott gyorsítótárra támaszkodnak és összesen 16 MB-nyi harmadszintű gyorsítótáron osztoznak. A repertoárban kétcsatornás DDR3-1866 MHz-es memóriatámogatást kínáló memóriavezérlő is jelen lesz, a chip pedig ugyanúgy C0-s steppinggel készül, mint társai. Komoly különbség, hogy az FX-8300 esetében  jelentősen csökken az alap- és Turbo órajel: előbbi 3,2 GHz-es, míg utóbbi 3,6 GHz-es értéket képvisel. Ennek eredményeként a TDP 125W-ról 95W-ra mérséklődik.

Egyelőre nem világos, hogy az FX-8300 pontosan mikor kerül forgalomba, valamint az sem, hogy pontosan milyen árcédulát kap. Jelenleg arra nem számíthatunk, hogy a termék az FX-8320-as modellnél jelentősen olcsóbb lesz – a termék esetében valószínűleg a 95W-os TDP lesz a legfőbb értékesítési pont.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward