Érkezik a Zalman legújabb CPU hűtője

A Zalman a következő év januárjában dobja piacra legújabb processzorhűtőjét, a CNPS10X Optima névre keresztelt modellt, amely már néhány webáruházban előrendelhető.

Érkezik a Zalman legújabb CPU hűtője

A Zalman a következő év januárjában dobja piacra legújabb processzorhűtőjét, a CNPS10X Optima névre keresztelt modellt, amely már néhány webáruházban előrendelhető.

A torony formátumú újdonság DHT (Direct Touch Heatpipe) technológiát használ, azaz hőcsövei közvetlenül érintkeznek az adott processzor felületével annak érdekében, hogy a hőátadás minél hatékonyabb lehessen. A 132 x 85 x 152 milliméteres mérettel, valamint  630 grammos súllyal rendelkező processzorhűtő összesen négy darab hőcsövet alkalmaz, amelyek egy nagy méretű, rengeteg alumínium hűtőbordából álló hűtőtömbnek adják át az adott CPU által termelt hőt.

A lamellákról egy 120 milliméteres átmérőjű, FSB (Fluid Shield Bearing) csapágyazással ellátott ventilátor fújja le a meleget. A légkeverő speciális, ún. Shark Fin lapátokkal rendelkezik, amelyek alacsony zajszintet és nagy levegőszállító teljesítményt biztosítanak a légkeverő számára. A ventilátor a percenkénti 1000-es és 1700-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, így zajszintje 17 dB(A) és 28 dB(A) között helyezkedik el.

A CNPS10X Optima univerzális processzorhűtőnek minősül, ugyanis mind az Intel LGA-775/1155/1156/1366-os, mind pedig az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1-es processzorfoglalataihoz alkalmazható. Az újdonsághoz ZM-STG2M hővezető paszta is jár, ami még hatékonyabbá teszi a hűtő talpazata és a processzor felülete közötti hőátadást.

A Zalman új processzorhűtője tehát januártól kezdve lesz széles körben elérhető. Az előrendelhető státuszban lévő termék már akár 23 euróért is megvásárolható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward