Érkezik a Vizio Windows 8-as tabletje

A 11,6 hüvelykes készüléket nem vesztegetik olcsón, de az AMD-s alapok talán megfognak egy vevőkört. 

Érkezik a Vizio Windows 8-as tabletje

A Samsung mostanában uralja a táblagépek piacát. A híroldalak hasábjain szinte minden nap újabb eszköz díszeleg a Samsung márkajelzésével, de azért a konkurenciáról sem szabad megfeledkeznünk. A Vizio újdonsága ráadásul egy kicsit más is, mint a legtöbb alternatíva

Az MT11X-A1 néven keresendő megoldás ugyanis AMD alapokra épül az általában érvényhez jutó Intel Atom helyett. A Brazos-T (Hondo) sorozatú Z-60 processzor két magot tartalmaz, amelyek legfeljebb 1 GHz-es órajelen üzemelhetnek, továbbá helyet kapott benne egy HD 6250 integrált grafikus modul is - ez 80 shaderes és 275 MHz-en ketyeg. Ehhez kapcsolódik még 2 GB-nyi rendszermemória valamint egy 64 GB-os SSD meghajtó, amit SD kártyával egészíthetünk ki, ha szűkössé válna a helyzet. A gépezetnek egyetlen sarkalatos pontja van, mégpedig az akkumulátor: teljes feltöltés után a Vizio tablet öt órán át nyúzható megszakítások nélkül a 33Wh-s telepről (manapság 8-10 óra az elvárt a komolyabb konfigurációknál).

A készülék kézbevételét követően egy 11,6 hüvelykes IPS panellel kerülünk szembe, mely a Full HD (1080p) felbontásnak köszönhetően kellemes képminőséget produkál. Felette kapott helyet az egyetlen kamera, ami 2 megapixeles (1600 x 1200) fotók és HD videók készítéséért felel. Videólejátszáskor sztereó, SRS támogatású hangszórókba lehel életet az MT11X-A1, így erre nem lehet panasz, a micro-HDMI (1.3a) portnak köszönhetően pedig, akár TV-re is válthatunk némi kábelezést követően. A kapcsolati részlegen egy kétsávos, 802.11n-es Wi-Fi és egy EDR-rel kiegészített Bluetooth 4.0 modul képviselteti magát. A szerkezet egy 296 x 191 x 9 milliméteres térfogatú házba költözött be és 816 grammos súllyal "büszkélkedhet".

A Vizio MT11X-A1 egyik legnagyobb ellenfele a napokban bemutatott Samsung ATIV Tab 3 lesz, ám összegzésben a telep egy meglehetősen fájó pont. Ennek fényében pedig a 600 dolláros ajánlott fogyasztói ár – amelyet a gyártó szabott ki neki – meglehetősen soknak tűnik (és ez még nettóban értendő). Kíváncsiak vagyunk, mennyire lesz sikeres, mert az akkumulátoron felül az is fájó pont, hogy nem egy Temash APU dolgozik benne az AMD-től, hanem egy előző generációs megoldás.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward