Érkezik a Transformer Book T302

Az ASUS új kettő az egyben készüléke többféle kivitelben lesz megvásárolható, és nyáron kerül a boltokba.

Érkezik a Transformer Book T302

Az ASUS nagy sikereket ért el a Transformer szériájával, így a vállalat a jövőben sem szeretné feladni az „átalakuló” készülékek piacát, de a legújabb gépének nem csapott nagy hírverést. A júniusban érkező új modell, a Transformer Book T302 mindenféle felhajtás nélkül egyszercsak felbukkant az ASUS hivatalos honlapján.

A készülék bemutatójára, ahol már közelebbről is szemügyre vehetik a masinát az emberek, valószínűleg a Computexen kerülhet sor. Több konfigurációban lehet majd lecsapni a remek kettő az egyben szerkezetre, de van, ami minden esetben állandó, ilyen például a képátló. Legyen szó bármelyik modellről, mindig 12,5 hüvelykes panelről beszélhetünk, azonban a felbontás már nem állandó, ugyanis a gépben rejlő hardver függvényében a megjelenítő lehet 1920 x 1080 képpontos, vagy 2560 x 1440-es felbontású is. A 16:9-es kijelzők minden esetben LED-es háttérvilágítással lettek ellátva, és kiváló képminőséggel fognak szolgálni függetlenül a pixelsűrűségtől – 82%-os NTSC színtér lefedésről beszélhetünk. A táblát lehet használni érintőtollal is, amivel az igazán finom műveletek végrehajtása sem jelent gondot, és így akkor sem fog zavarba jönni a felhasználó, ha alá kell szignózni egy dokumentumot. Az operációs rendszer szerepét a teljes értékű Windows 10 tölti be. Az ASUS egyaránt használja a 64 bites Windows 10 Home, valamint a Windows 10 Pro verziókat is.

Az eszköz az ASUS tervei szerint megvásárolható lesz Intel Core m3 processzorral, de olyan összeállítással is forgalomba kerül, amiben már a Core m7 játssza a főszerepet, így az emberek az igényük (illetve a pénztárcájuk vastagsága) szerint dönthetnek. Minden esetben a hatodik generációs, Skylake alapokon nyugvó lapkákról beszélhetünk (6Y30 és 6Y75), melyek az Intel HD Graphics 515 IGP-vel lettek ellátva. A rendszermemória alapesetben 4 GB-os, de elérhető lesz a készülék 8 gigával megtoldva is – kiviteltől függetlenül 1600 MHz-es LPDDR3 modulokról beszélhetünk. A háttértár kapacitása is változó lesz, az érdeklődők 128, 256 vagy akár 512 GB-tal is lecsaphatnak majd a masinára. Van hely bőven már a legszerényebb változatnál is, de szerencsére az ASUS nem gondolta úgy, hogy emiatt nincs szűkség a bővítési lehetőségre, szóval memóriakártyával még fentebb tornászható a rendelkezésre álló tárkapacitás. Valószínűleg sokan szívesen fogadtak volna mobil hálózati egységgel ellátott megoldást is a palettán, de sajnos csak Wi-Fi-vel lehet majd megvenni a Transformer Book T302-t. A WLAN egyébként a lehető legjobb teljesítmény érdekében 2x2-es antennát alkalmaz és támogatja a 802.11ac szabványt is. Ezen felül a kapcsolati lehetőségek kimerülnek még egy Bluetooth 4.1 modulban.

Az ASUS egyetlen webkamerával látta el a készüléket, ami 0,9 megapixeles és 720p-s videóhívások bonyolítására alkalmas. A megfelelő hangzásról az ASUS SonicMaster technológiával megtámogatott sztereó hangszórók fognak gondoskodni. Az új Transformer Book keretére már csak C-típusú USB 3.1 csatlakozó került, szóval a régi adattárolókat csak átalakítóval lehet hozzá csatlakoztatni. Ez viszont nem jelenti azt, hogy az ASUS végleg dobta volna a régi csatlakozókat, a dokkolható billentyűzeten ugyanis van teljes értékű USB 3.0 port és még egy USB 2.0 aljzat is. A táblagép 8,05 milliméter vastag és 750 grammot nyom, a dokkolója pedig 10,5 milliméterre emelkedik ki a síkból, és 700 g a tömege, tehát az együttes közel másfél kilót fog nyomni. A tablet önmagában 8 órás üzemidőre képes a beépített 38 Wh-s teljesítményű telepnek köszönhetően, a dokkolást követően pedig már 15 órányi böngészésre vagy videózásra nyújt lehetőséget.

Az ASUS Transformer Book T302 árazásáról egyelőre nem esett szó, de vélhetően a főbb konkurensei környékére érkezhet. Kikkel is rivalizál majd a vásárlók kegyeiért ez a kettő az egyben eszköz? Komoly ellenfél lehet a Huawei MateBook, a Samsung Galaxy TabPro S vagy persze akár a Microsoft Surface Pro 4 is. Ezek általában vékonyabbak és könnyebbek tabletként a Transformer Book T302-nél, viszont a noteszgéppé alakítható formula mindenképpen komoly előny az ASUS terméke mellett – a többiekhez is van gombsor, de csak „puha” kivitelben. A bevetés helyétől és a gép kivitelétől függően sokféle azonosítóval (T302, T302CA, T302C, T302 Chi, and T32C) tűnik majd fel az újdonság a boltokban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward