Érkezik a PowerColor Radeon HD 6870 PCS+

Amikor a Radeon HD 6800-as sorozatú videokártyák megjelentek, az AMD megtiltotta a partnerek számára, hogy egyedi nyomatott áramköri dizájnra épülő Radeon HD 6870-es modelleket dobjanak piacra, igaz, ehhez hasonló tiltás a Radeon HD 6850-es modellekre nem vonatkozott. Úgy tűnik, hogy a szigor hamarosan enyhül, így most már csak napok, illetve hetek kérdése, hogy viszont láthassuk kereskedelmi forgalomban a különböző partnerek teljesen egyedi dizájnnal érkező Radeon HD 6870-eseit. A PowerColor az elsők között fogja piacra dobni saját Radeon HD 6870-es különlegességét, amely a Radeon HD 6870 PCS+ típusjelzést viseli majd.

Érkezik a PowerColor Radeon HD 6870 PCS+

Amikor a Radeon HD 6800-as sorozatú videokártyák megjelentek, az AMD megtiltotta a partnerek számára, hogy egyedi nyomatott áramköri dizájnra épülő Radeon HD 6870-es modelleket dobjanak piacra. Úgy tűnik, hogy a szigor hamarosan enyhül, így most már csak napok, illetve hetek kérdése, hogy viszont láthassuk kereskedelmi forgalomban a különböző partnerek teljesen egyedi dizájnnal érkező Radeon HD 6870-eseit. A PowerColor az elsők között fogja piacra dobni saját Radeon HD 6870-es különlegességét, amely a Radeon HD 6870 PCS+ típusjelzést viseli majd.

A szóban forgó videokártya egyedi nyomtatott áramköri lapra épül (PCB) és természetesen egyedi hűtővel is rendelkezik majd, ahogy azt a lenti képen is láthatjuk. A PCS+ (Professional Cooling System Plus) sorozatú termék minőségi hűtőt tartalmaz, ami nem csak halkabban, de hatékonyabba is hűti majd a GPU-t, ami a tuningpotenciálra is jótékony hatást fog gyakorolni. A hőcsövekre és alumínium lamellákra támaszkodó hűtő rendszer egy 90 mm-es átmérőjű légkeverővel érkezik. Az egyedi felépítéssel büszkélkedő újdonság esetében a gyártó természetesen nem referencia órajeleket alkalmaz majd: a GPU 900 MHz helyett így 940 MHz-en, a GDDR5-ös típusú fedélzeti memória pedig 4200 MHz helyett 4400 MHz-es effektív órajelen fog üzemelni.

Az egyedi felépítéstől és a megemelt órajelektől eltekintve a termék legfőbb tulajdonságait tekintve megegyezik majd a referencia modellekkel. A 40 nm-es csíkszélességgel készülő, DirectX 11-es támogatást kínáló Barts GPU szokás szerint most is 1120 shadert tartalmaz majd és 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik az 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához.

Az új videokártya a hónap vége felé kerülhet az üzletek polcaira, ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward