Érkezik a Notion Ink Adam II

Érkezik a Notion Ink Adam II

A vállalat eddig az egy készülékes gyártók hosszú sorát gyarapította, ráadásul az Adam nem is a sikertörténetek közé tartozik, hiszen hiába volt meg benne minden ahhoz, hogy kiemelkedjen a többi készülék közül, a magas végfelhasználói árának, és a rengeteg gyártási problémának köszönhetően sajnos gyászosan szerepelt.

Az Adam az elsők között használta fel az Nvidia Tegra 2 lapkát, és a speciális Pixel Qi kijelzőtechnológiát, ami egyben rendelkezik az E-Ink és a hagyományos kijelző képességeivel is, ezek között pedig egyszerűen váltani lehet, a pillanatnyi igények függvényében. Az előbbi specifikációnak biztos, hogy búcsút mondhatunk az új gép esetében ugyanis, az Nvidia helyett már a Texas Instruments gyárából származó SoC található. Egyelőre pontosan nem ismeretes, hogy az OMAP4 széria mely tagja kerül majd bevetésre a következő Notion Inkben, de biztos hogy PowerVR SGX540 grafikus processzort találunk a burkolat alatt 1 GB rendszermemória társaságában, valamint még további TI komponenseket is találunk, ilyen például a WiLink 7.0, mely egyetlen chipbe foglalja az FM rádió adót és vevőt, 802.11b/g/n WLAN-t WiFi Direct támogatással, Bluetooth 3.0-t és a GPS-t is, és egy Phoenix Audio erősítőt is felhasználtak.

A kijelző tekintetében remélhetőleg nem kell lemondanunk a Pixel Qi nyújtotta felhasználói élményről, de ezt egyelőre nem erősítették meg a Notion Ink részéről. A várható megjelenés dátuma, és az ára sajnos nem ismeretes egyelőre, de talán az MWC-t követően több információ áll majd rendelkezésünkre.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward