Érkezik a Motokey Social

Ezúttal a Motorola háza tájáról érkezik egy közösségi funkciókra építő telefon, ami a Motokey Social név alatt fog feltűnni a szolgáltatók kínálatában és a boltok polcain, de egyelőre csak az Egyesült Államokban kerül piacra. Úgy fest, hogy senki nem szeretne lemaradni, és szépen lassan több gyártó termékpalettáján felbukkan egy hasonló kaptafára készült eszköz.  

Érkezik a Motokey Social

Ezúttal a Motorola háza tájáról érkezik egy közösségi funkciókra építő telefon, ami a Motokey Social név alatt fog feltűnni a szolgáltatók kínálatában, és egyelőre csak az Egyesült Államokban kerül piacra. Úgy fest, hogy senki nem szeretne lemaradni, és szépen lassan több gyártó termékpalettáján felbukkan egy hasonló kaptafára készült eszköz.

A most bejelentetett Motorola EX225 legnagyobb rivális talán a Vodafone kínálatában megtalálható 555 Blue lehet. Bár a Motorola minden tekintetben a Vodafone saját márkaneve alatt forgalmazott készülék előtt jár, ezzel valószínűleg nem tud sokkal elszakadni a kínai szociális csodától az ár tekintetében, mivel már nagyon olcsón juthatunk androidos készülékhez, ami pedig elmosná a zárt, Facebookra kihegyezett rendszerrel operáló készülék erényét. Persze a Facebookon túl is van élet, így a fejlesztők Twitter, és GMail klienssel is felvértezték a jövevényt.

Az öt soros QWERTY gombsorral rendelkező készülék egy 2,4 colos átmérőjű 320 x 240 pixeles felbontású érintésérzékeny kijelzőt kapott, valamint az alsó sorba egy Facebook gomb ékelődött be. A helykihasználásra nem lehet panasz, így valószínűleg kényelmesen használható a billentyűzet. Kamera tekintetében is egy lépéssel az 555 előtt van, 3,2 megapixeles érzékelőt kapott. 64 MB RAM és 50 MB belső tárhely áll a készülék, és a tulajdonos rendelkezésére, de ez utóbbi bővíthető egy microSDHC kártya behelyezésével. A legfontosabb dolog, amivel a Motorola elszakad az olcsó készüléktől az a kommunikációs képességek széles tárháza, itt ugyanis már megtalálható a HSDPA modem, valamint 802.11b WLAN és a Bluetooth 2.1 sem hiányzik. A megfelelő energiamennyiséget egy 910 mAh-s telepből nyeri.

A készülék méretei átlagosak, talán a karcsúsága emelhető ki, 105,5 x 60 x 9,9 milliméter, és mindössze 87 gramm az EX225. Várhatóan a következő hónap folyamán jelenik meg, az ára viszont nem ismert, de valószínűleg  a Vodafone 555 Blue áll majd hozzá közelebb, mint a HTC ChaCha, hiába hogy néhány ponton kifejezetten tetszetős a Motokey.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward